Ezt a két színt érdemes viselni az első randevún a tudomány szerint: megnövelik a folytatás esélyét

A kutatások szerint ez a két szín tesz a legvonzóbbá a másik szemében az első randin.

randi
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első randevú mindig igen fontos esemény, mivel már itt eldől, hogy szimpatikusak-e egymásnak a felek, vonzódnak-e a másikhoz, illetve az is, hogy el tudják-e képzelni a jövőjüket együtt. Éppen ezért olyan nehéz kiválasztani azt is, hogy milyen ruhában indulj el a találkozóra, hiszen a rengeteg egyéb tényező mellett az is nagyon sokat elárul a személyiségedről, sok apróságot üzen a másiknak, hogy mit viselsz.

Hogy egy kicsit könnyebb legyen az emberek dolga, a tudomány is igyekezett már megadni a választ arra, hogy mi a legtökéletesebb szett az ismerkedéshez. Azt pedig sikerült is kideríteniük, hogy milyen színek közül érdemes válogatnod: ezekkel érheted el a legnagyobb sikert.

A vörös megnöveli a vonzerőt

Daniela Niesta és Andrew Elliott pszichológusok kutatásaik során azt próbálták megállapítani, hogy melyik az az árnyalat, amiben a férfiak a legvonzóbbnak találják a hölgyeket. A teszt során először különböző színű keretekkel látták el a nők fotóit, a következő körben pedig a felsőjüket színezték át Photoshop segítségével. Az alanyoktól nemcsak azt kérdezték, hogy mennyire tartják szépnek és csábítónak a képeken látható nőket, hanem azt is, hogy milyen szívesen mennének velük randevúra, mennyit költenének rájuk a találka során. 

randi3
Fotó: Gpointstudio / Getty Images Hungary

Az eredmények összesítése után egyértelműen kiderült, hogy ha vörös keretben látták a partnerjelöltek fotóját, vagy vörös ruhában az illetőt, akkor sokkal vonzóbbnak tartották, mint abban az esetben, amikor eltérő árnyalatú felsőben pillantották meg akár ugyanazt a hölgyet. A piros ruhákat viselőket többen akarták randevúra hívni, és több pénzt is hajlandóak lettek volna elkölteni a velük eltöltött idő során. A szakértők szerint ez főképp azért van, mert a piros pozitív hatást kelt, figyelemfelkeltő, és a vonzerőt is képes növelni, így tökéletes választásnak bizonyul a randikra. Nemcsak ahhoz járul hozzá, hogy a férfi csábítóbbnak lássa a nőt, hanem ahhoz is, hogy a nő szexibbnek érezze önmagát, így alapvetően megnöveli a folytatás esélyét.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fekete mindig telitalálat

Akkor se aggódj azonban, ha úgy érzed, a vörös viselése nagyon idegen számodra, és szívesebben vennél fel valami visszafogottabb árnyalatot. A Washingtoni Egyetem kutatása szerint, ha biztosra szeretnél menni, és hosszabb távra terveznél, akkor a fekete lesz a legjobb választás. Ez ugyanis széles körben kedvelt, titokzatosságot, eleganciát, erőt és komolyságot sugall, ráadásul karcsúsít, és sokaknak önbizalmat is ad. 

A tudomány által ajánlott színekkel nyugodtan trükközhetsz egy picit, de persze csak akkor érdemes őket felvenned, ha passzolnak a stílusodhoz, és jól is érzed magad bennük. Sose viselj olyat, amiben feszengsz, vagy amit nem gondolsz hozzád illőnek, hiszen a legfontosabb, hogy magabiztos lehess, és önmagadat adhasd. Ha azonban szereted a feketét vagy a pirosat, és rásegítenél egy kicsit a randi sikerességére, akkor vesd be őket bátran.

A legfontosabb illemszabályok randikra

Azt, hogy lesz-e következő randi, nagymértékben meghatározza az is, hogy a két fél hogyan viselkedik. Vannak ugyanis olyan illemszabályok, amelyeket - ha az ember jó benyomást szeretne tenni - be kell tartani. Képeken mutatjuk, melyek ezek.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük