Romantikus randevú: ezek a szabályok értelmetlenek a randiguru szerint
Vannak berögzült szabályok, melyeket ideje lenne elfelejteni.

shutterstock 699239245
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs olyan nő a világon, aki ne izgulna a tizedik első randija előtt is úgy, mintha a legelső lenne életében.

A találkozást hosszas készülődés előzi meg: a mit vegyek fel dilemma, a magas sarkú vagy lapos talpú cipő, illetve a smink kérdése is hosszas tépelődés árán dől el. 

Érvényüket vesztett szabályok

Útközben már elkezdesz gondolkozni, hogy, miután felismerted partnered, hogyan üdvözöld. Kézfogással? Puszival? Egy baráti öleléssel? A java pedig csak ezután következik: anyukáink intelmei viaskodásba kezdenek a mai, modern nő gondolkodásával.

shutterstock 569106010

De melyek azok a dolgok, amelyeken felesleges stresszelni? Elmondjuk, milyen elavult berögződéseknek ints búcsút, ha randid lesz. 

Beleillik a képbe

Az, hogy kinek mondasz igent vagy nemet a vacsorameghívásra, ne attól függjön, hogy éppen nagyon az eseted a pasi, vagy abszolút sosem gondoltad volna, hogy leállnál vele. Nem kell minden szőke, magas, kék szemű férfival randiznod, attól még, hogy ilyen a zsánered, mint ahogy nem kell az összes barna, alacsonyabb srácot sem visszautasítanod, mert nem illik az elképzelésedbe. A lényeg, hogy jól érezd magad a kiválasztott társaságában.

Megközelíthetetlen jégkirálynő

Sok nő fejében az a kép él, hogy minél elérhetetlenebb, annál kívánatosabb a másik nem számára. Ne add könnyen magad, de ne legyél elzárkózó, karót nyelt: vedd a humort, és reagálj természetesen! A pasik is jobban szeretik, ha megjátszás nélkül önmagad adod, nem pedig akaratosan elhúzódsz, ha esetleg közelebb csúszik melletted a padon. Ha azt érzékelteted a másikkal, hogy úgysem fog felérni a te szintedre, és neked sosem lesz elég jó, a pasi egy idő után érdeklődését veszti, és megtört önbizalommal továbbáll. 

randevu

A pasi fizet

Független, önálló, kereső nőként ajánld fel, hogy felezzétek a számlát, vagy te is fizess egy kör italt. Ha a férfi élből elutasítja a gesztust, nem kell erőltetni, illetve ezreseket dugdosni a zakója zsebébe, de nem elvárható, hogy mindenképpen ő fizessen, kérdés nélkül. Ugyanakkor azt is jelzed ezzel a gesztussal, hogy szeretnéd, ha egyenrangú félként kezelne.

Az első randin nincs szex

Természetesen nem kötelező, de nem is tilos, ha kölcsönös a vonzalom, és úgy érzed, tartósan egy hullámhosszra kerültetek, nem csak egy estére. Magadban kell tisztáznod, hogy mi fér bele az első randiba, és mi nem: egy a lényeg, ne a szabályok szerint cselekedj, hanem aszerint, hogyan éreznéd magad jobban. Ha bűntudat nélkül fel tudsz menni a pasi lakására, másnap vállald a döntésed súlyát, ne hagyd ott szó nélkül egy cetlivel a hűtőn a békésen szunyókáló férfit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Maradj nő!

Az örök szabályt ne feledd: legyél nő, és hagyd, hogy nőként kezeljenek! Ne utasítsd vissza az olyan gesztusokat, mint az, hogy a lovagod kihúzza neked a széket, vagy lesegíti rólad a kabátot. Mindemellett, maradj méltó a megtiszteltetéshez, hogy a tenyerén hordoz: érezd, mikor elég az italból, a kicsit emelkedett hangulat belefér, de egy erősen becsiccsentett nő látványa az első randin nem biztos, hogy díjnyertes. Felejtsd el a káromkodást is, legyél érdeklődő és nyitott, akár egy állásinterjún: a lelkesedés mindig jó pont, de nem kell erőltetetten érdeklődést színlelni, mert biztos, hogy a másik fél észre fogja venni.

Romantikus randevút akartak, szomorú, mi lett a vége

Ne hagyd, hogy ilyen irányba menjen el az első találkozás! A rajzok elgondolkodtató iróniával ábrázolják a modern emberi kapcsolatokat és a hétköznapokat.

Ezt is szeretjük