Megkérdezték a 106 éves nénit, mi a hosszú élet titka: mindenki ledöbbent a válaszán
Valószínűleg senki nem erre a válaszra számított, amikor a titkáról kérdezték az idős nénit.

madeline dye cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mit válaszolnál, ha arról kérdeznének, szerinted mi a hosszú élet titka? A legnépszerűbb tippek valószínűleg a kevés stressz, az edzés és az egészséges táplálkozás lennének, ám egy 106 éves asszony szerint egyiknek sincs köze a valósághoz.

Madeline Dye 1912-ben született az angliai Sheffieldben, ugyanabban az évben, amikor a Titanic elsüllyedt. Az idős nő még mindig jó egészségnek örvend, ezért is kérdezték meg tőle, mit gondol, minek köszönhető ez. 

A hosszú élet titka a 106 éves néni szerint

Madeline könyvkötőként dolgozott egész életében, és a mai napig önálló, független, nincs szüksége sem botra, sem járókeretre a sétáláshoz. Sőt, egészen 103 éves koráig saját otthonában élt, és egyedül gondoskodott magáról. Három éve költözött egy nyugdíjasotthonba, hogy kapjon egy kis segítséget, de még most is aktív, vidám és boldog.

madeline dye

Amikor híre ment a néni korának, többen felkeresték, és azt kérdezték tőle, mit gondol, mi a titka. A válaszon viszont valószínűleg teljesen ledöbbentek, mert Madeline úgy véli, a szinglisége miatt érte meg a 106. életévét is. Bár több kutatás bizonyította már, hogy a házasság pozitívan hat az egészségre, ő ezzel egyáltalán nem ért egyet. Úgy véli, a férfiak és az elköteleződés rengeteg stresszhez, idegeskedéshez vezet, és megviseli az embereket, ő pedig erre kicsit sem vágyott. Olyannyira nem, hogy sosem volt párja, és randizni is csak egyszer volt, a kilencvenedik születésnapján, amikor egy bárban szórakozott egy idős úrral.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szingliség lenne a boldogság kulcsa?

Unokahúga, Diana Heaton elárulta, hogy akárhányszor a férfiakról kérdezték, mindig azt válaszolta: „Nekem nem volt soha, pontosan ezért értem meg ezt a kort”. Persze, sokan nem értenek egyet az álláspontjával, de Madeline meg van győződve róla, hogy a szingliségnek köszönheti hosszú és boldog életét. A néni egyébként nemcsak egészségét, de humorérzékét is megőrizte, és gyakran viccelődik családjával. Imád kötni, kertészkedni, a kedvenc étele pedig a steak. 

A boldog kapcsolat titka a párok szerint

A legtöbben nem értenek egyet Madeline-nel, sőt, úgy gondolják, a hosszú élet titkához egyértelműen hozzátartozik a boldog, tartós párkapcsolat. Több mint 75 éve házas párok árulták el, szerintük mi az, ami összetartotta őket.

Ezt is szeretjük