Pokoli kutyák és macskák: ijesztőbbek, mint egy horrorfilm
Akinek van háziállata otthon, tudja, hogy a legbújósabb négylábú barátok is képesek a frászt hozni bárkire.

kutya-macska-kanape
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor új családtag költözik a házba egy kutya vagy macska személyében, szinte megállíthatatlan vágyat érez minden friss gazdi, hogy lépésről lépésre dokumentálja a kis jövevény mindennapjait. Arról viszont, hogyan is érdemes fotózni a szőrös kedvenceket, érdemes lenne egy külön oktatást végigülni, hiszen a vakunak és az előnytelen szögeknek köszönhetően nemcsak emberek tudnak rettenetesen kinézni: az állatok sem fotogének a nap 24 órájában.

Amikor vakuval fényképezed cicád vagy kutyád, horrorisztikusan hathat, hogy a szemei úgy tűnnek, mintha izzanának. A világításra van magyarázat: az éjjeli sötétségben a látást segíti az állatok szemében a fényérzékelő sejtek mögötti hártya, az úgynevezett tapetum lucidum. Ez visszaveri az éles, művi fényt, ezáltal úgy tűnik, mintha megszállta volna valami az addig dorombolós kiscicád vagy bújós kutyusod. Ahogy embernél sem egészséges a sok villanás, az állatok sem szeretik, ha éles fénnyel sokkolod őket, egy-egy fotó miatt azonban nem kell aggódnod azon, hogy elveszítik látásukat. Íme, a sok vakuzás és az előnytelen pillanatok eredménye!

A képek forrása: Bright Side.

Kutya-macska barátság

Nemcsak ijesztő vagy vicces képeket lehet lőni a házikedvencekről: ez a képsorozat a kutya-macska barátságról olyan szívmelengető, akár egy eljegyzési fotózás.

Ezt is szeretjük