Zseniális magyar kezdeményezés: tőled is azt kérik, hogy tartsd otthon a nagyit
Az idősek védelme kiemelten fontos a koronavírus-járvány idején.

neni-otthon
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elsősorban a hatvan év felettieket veszélyezteti leginkább az új koronavírus-járvány, ezért fontos lenne elérni, hogy életük és egészségük védelmében az idősek otthonukon kívül ne érintkezzenek senkivel. Erre az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett már számos szakértő felhívta a figyelmet, ám az útmutatás egyelőre mégsem hozta meg a várt eredményt.

Magánszemélyek is igyekeznek minél több emberhez eljuttatni az intelmet, erre többnyire a közösségi médiát használják. Egy baráti csapat kifejezetten azért hozta létre a Tartsd otthon a nagyit elnevezésű Facebook-oldalt, hogy felhívják a figyelmet annak fontosságára, hogy az idősebbek tényleg otthon maradjanak.

Tartsd otthon a nagyit!

Mindenkit arra buzdítanak, hogy próbáljon meggyőzni legalább egy idősebb rokont, szomszédot arról, hogy ne menjen sehova, valamint arról, hogy nyugodtan kérjen segítséget. Emellett pedig megosztják a jó példákat, felajánlásokat, és szemlézik a témával kapcsolatos híreket is. A felhívás így szól:

- A te szüleid már otthon vannak? Nem járnak bevásárolni, nem tömegközlekednek, nem élik az eddigi napi ritmusukat? Akkor őket már meggyőzted, és van esély arra, hogy karácsonykor együtt lesz majd a család, a nagyi is látja az unokát. De akkor kik azok az idősek, akik ma is az utcán voltak, mintha mi sem történt volna? Őket ki győzi meg? Győzd meg te! Tarts otthon még egy nagyit!

Ez most a legfontosabb, mert ők vannak a legnagyobb veszélyben! Keress egy idős embert a tágabb rokonságban, a házban, az utcában, a faludban, a városodban, és mondd el neki, hogy maradjon otthon! Mondd el neki, hogy igenis kérjen segítséget a bevásárlásban, de ne érintkezzen senkivel! Tegyél meg ennyit a gyerekeidért, az unokáidért, hogy hónapok múlva is legyenek nagymamik, nagypapik, dédik!

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ha benne vagy, akkor ne késlekedj! Kezdd most! Ha sikerrel jártál, akkor jelezd nekünk, lássuk minél többen, hogy van értelme a meggyőzésnek, és folytassuk egészen addig, amíg minden idős emberhez eljut az infó: TESSÉK SZÉPEN OTTHON MARADNI! - írják az oldalon.

Kiemelt kép: Getty Images

A koronavírus váratlan hatása

Az intézkedések eredményeképpen sokkal kevesebb jármű van mozgásban, csökkent a légi forgalom, és a gyárak egy részében is leállt a munkavégzés. Ez a kényszerpihenő szép lassan a légszennyezés látványos visszaszorulásához vezetett.

Ezt is szeretjük