Ne feledd: a vonatok, a buszok és a HÉV is máshogy járnak a húsvéti hosszú hétvégén
A 2022-es húsvéti hosszú hétvégén megváltozik a vonatok, a Volán-buszok és a HÉV-ek menetrendje.

GettyImages-557999915
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ünnepi hosszú hétvégén megváltozik a vonatok közlekedési rendje, a vonatok április 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul - közölte a MÁV.

Azt írták: a kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz - a lehetőségekhez képest - több kocsit kapcsolnak, attól függően, mennyi helyjegyet adnak el.

A várható jelentős utasforgalom miatt és a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért a MÁV azt ajánlja, hogy a jegyváltáshoz az utasok vegyék igénybe az 5 százalékos kedvezményt nyújtó jegyautomatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV-applikációban. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt csütörtök 10 órától hétfő éjfélig vehetik igénybe. A gyerekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel.

A MÁV tájékoztatása szerint a tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején módosul a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is. Április 15-én, nagypénteken a munkaszüneti napon, 16-án a szabadnapon, 17-én, húsvétvasárnap a munkaszüneti napon, 18-án, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. A részletek a Volánbusz honlapján olvashatók ezen az oldalon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tudatták azt is, hogy április 14-én a H5-ös szentendrei és a H7-es csepeli HÉV a tanítási szünetben pénteken érvényes menetrend szerint, a H6-os ráckevei, a H8-as gödöllői és a H9-es csömöri HÉV a munkanapokon érvényes menetrend szerint jár. Április 15-től 18-ig, nagypéntektől húsvéthétfőig a HÉV-vonalakon a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben, kivéve április 16-án a csepeli HÉV-et, amely vonalon aznap szombati menetrend szerint járnak a szerelvények. A menetrendek elérhetők ezen a weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.

Fotók: Getty Images

Nézz szét az ország 8 legmagasabb pontjáról

Ha kirándulnál a hosszú hétvégén, ide érdemes lehet ellátogatni: hazánk legmagasabb pontjai friss levegővel és lenyűgöző kilátással várnak.

Ezt is szeretjük