Nézz szét az ország 8 legmagasabb pontjáról: csodálatos panoráma tárul eléd, ha megmászod őket

Hazánk legmagasabb pontjai friss levegővel és lenyűgöző kilátással várnak.

kekes kilatas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habár Magyarország nincs tele magasabbnál magasabb hegycsúcsokkal, így is van miből válogatniuk azoknak, akik imádnak felfelé haladva túrázni.

A kaptatókban, nehezen mászható szakaszokban is bővelkedő útvonalak általában nagyszerű kilátásban végződnek, a kihíváson túl már csak ezért is érdemes lehet megküzdeni velük. A jó levegő sem mellékes szempont.

A legmagasabb pontok

A legmagasabb hegycsúcsok listája időről időre változik, na nem feltétlenül geológiai okokból kifolyólag, hanem a konkrét magasságukról szóló viták miatt. Bár geopolitikai átrendeződésre is volt példa: a trianoni békeszerződésig az ország legmagasabb pontja a Magas-Tátrában lévő Gerlachfalvi-csúcs volt a maga 2663 méterével. Az élboly csúcsai között gyakran mindössze 1-2 méter az eltérés. Abban azért természetesen egyetértés van, hogy a legelőkelőbb helyeket a Mátra és a Bükk-vidék egyes helyszínei foglalják el. Míg az első helyen a Mátrában található Kékes áll, a Bükk-vidék több csúccsal képviselteti magát. Az első nyolc pont mind 900 méter felett van valamennyivel.  

(Borító- és ajánlókép: Kilátás a Kékesről, forrása: Országalbum/Mukkshow.)

Ezt is szeretjük