Nézz szét az ország 8 legmagasabb pontjáról: csodálatos panoráma tárul eléd, ha megmászod őket
Hazánk legmagasabb pontjai friss levegővel és lenyűgöző kilátással várnak.

kekes kilatas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Habár Magyarország nincs tele magasabbnál magasabb hegycsúcsokkal, így is van miből válogatniuk azoknak, akik imádnak felfelé haladva túrázni.

A kaptatókban, nehezen mászható szakaszokban is bővelkedő útvonalak általában nagyszerű kilátásban végződnek, a kihíváson túl már csak ezért is érdemes lehet megküzdeni velük. A jó levegő sem mellékes szempont.

A legmagasabb pontok

A legmagasabb hegycsúcsok listája időről időre változik, na nem feltétlenül geológiai okokból kifolyólag, hanem a konkrét magasságukról szóló viták miatt. Bár geopolitikai átrendeződésre is volt példa: a trianoni békeszerződésig az ország legmagasabb pontja a Magas-Tátrában lévő Gerlachfalvi-csúcs volt a maga 2663 méterével. Az élboly csúcsai között gyakran mindössze 1-2 méter az eltérés. Abban azért természetesen egyetértés van, hogy a legelőkelőbb helyeket a Mátra és a Bükk-vidék egyes helyszínei foglalják el. Míg az első helyen a Mátrában található Kékes áll, a Bükk-vidék több csúccsal képviselteti magát. Az első nyolc pont mind 900 méter felett van valamennyivel.  

(Borító- és ajánlókép: Kilátás a Kékesről, forrása: Országalbum/Mukkshow.)

Ezt is szeretjük