Újabb magyar érem! Hosszú Katinka 200 méteren is remekelt
Hosszú Katinka dobogós lett szombat délután 200 méteres női hátúszás döntőjében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszú Katinka a finálénak a legjobb idő birtokosaként vágott neki. Nem véletlen, hogy szombat délután 200 m háton is előkelő helyezést ért el: 3. helyen végzett.

Az arany az ausztrál Emily Seebohm-é, az ezüst az amerikai Missy Frankliné lett. Hosszú saját maga második, egyben a magyar csapat hetedik érmét szerezte Kazanyban.

- Azt éreztem, hogy nekem nincs meg az a tapasztalatom háton, mint nekik... Szerintem nagyon kell örülni ennek a bronzéremnek - nyilatkozta a verseny után.

Világcsúcsot döntött hétfőn Hosszú Katinka

A 26 éves magyar Iron Lady hétfőn a 200 méteres vegyesszámban diadalmaskodott minden idők legjobb eredményével, a 200 méter hát szombati fináléját pedig már úgy várta, hogy az elődöntőben megdöntötte Egerszegi Krisztina 1991. augusztus 25. óta fennállt 2:06.62 másodperces országos csúcsát, amely 2008 februárjáig világrekord is volt. Mindkét rekord hosszú ideje üldözte már, ugyanakkor újabb célok lebegnek a szeme előtt.

További világcsúcsokra tör

- A 400 vegyes világcsúcsa akkor dőlt meg, amikor én is ott voltam, és negyedik lettem. Azt még nagyon szeretném... Nem tudom, vasárnap meglesz-e, én minden erőmmel azon leszek, de ha nem sikerül, akkor jövőre el akarom érni - nyilatkozta az MTI érdeklődésére a négyszeres nagymedencés világbajnok, akinek a hosszabbik vegyesen 4:30.31 perc élete legjobbja.

Nézd meg 2015-ös vizes vb legszebb magyar lányait!

A kazanyi vizes világbajnokságon a magyar résztvevők nemcsak a tehetségükkel, de a szépségükkel is arattak. Íme, a világbajnokság öt legszebb magyar versenyzője - szerintünk!

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Ezt is szeretjük