Elképesztő magyar siker: világcsúcsot döntött Hosszú Katinka!
Hihetetlenül büszkék lehetünk a magyar úszónőre, de nemcsak ő szerzett érmet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszú Katinka címét megvédve, világcsúccsal nyert aranyérmet 200 méter vegyesen a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek hétfői napján.

Záporoztak a rekordok és az érmek

A magyar versenyző, aki a vasárnapi előfutamát - 2:07.30 perc -, majd elődöntőjét - 2:06.84 perc - is Európa-csúccsal nyerte, 2:06.12 perces idővel győzött, ezzel megdöntötte az amerikai Ariana Kukors 2009-ben Rómában felállított, 2:06.15 perces rekordját.

Hosszú Katinka jól kezdett, bár pillangón brit riválisa tartani tudta vele a lépést, háton azonban növelte előnyét, és ekkor már három tizeddel a világcsúcsidőn belül úszott. Mellen még tudott erősíteni, így gyorson már csak az órával versenyzett.

- Hihetetlen, hogy három századdal sikerült megjavítanom a világcsúcsot, eddig senki a közelébe sem tudott kerülni - nyilatkozta boldogan a döntő után az M4-nek.

Cseh Lászlóval, aki szintén érmet szerzett

- A végén nagyon kellett küzdenem, de megúsztam, hihetetlenül boldog vagyok - fogalmazott Hosszú Katinka, aki ezzel önmaga negyedik, a magyar úszósport 24. világbajnoki aranyérmét szerezte meg.

A magyarok a kazanyi vizes világbajnokság hétfői napján Cseh László révén egy bronzérmet is nyertek.

Fotó: MTI/Kovács Anikó.

Ezt is szeretjük