Most akkor strandidő lesz, vagy maradnak a felhők? Itt a válasz

Már tudni, milyen idő lesz a héten, de egyelőre azt nem látni, mikor jön változás.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Forróság után szokatlanul hűvös és esős idő köszöntött ránk, de erre a hétre már ismét kánikulát ígértek az előrejelzések.

Akkor mégis mik ezek a felhők az égen? Most végre megtudhatod, hogy mikor lesz ismét strandidő.

Két nap ború, de fázni nem fogsz

A délelőtti felhők az ország nagy részén feloszlottak, ám délután is csak pár órás napsütésben lehet részünk. Aztán ismét beborul.

Hétfő délután néhol heves zivatargóc is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel. A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad; erős, viharos széllökések azonban zivatarok környezetében előfordulhatnak - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hideg azonban ma sem lesz, 27-33 fokra lehet számítani, késő este pedig 18-26 fokra.

Holnap még mindig lehetnek felhők az égen, egyes helyeken csapadék is előfordulhat, de nem torpan meg a felmelegedés, és 30-35 fokra lehet számítani.

Nem látni a kánikula végét

Szerdától az előrejelzések szerint egyre kevesebb helyen lehet esőre számítani, egyre többet is fog sütni a nap, és tovább forrósodik a levegő. A hét közepén 31-35 fok várható. Csütörtökön már zavartalan lesz a napsütés, és akár 37 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A hosszabb távú előrejelzések szerint a 37-38 fokos nappali hőség kitart egész héten, így hétvégére ismét megtelnek a strandok. Hajnalban is egyre kevésbé fog felfrissülni a levegő, egyes helyeken 20 fok alá nem csökken majd a hőmérséklet.

Az Időkép hosszú távú jóslata szerint a 30 fok fölötti napi csúcsok még jó sokáig velünk maradnak, egyelőre tehát nem látni a kánikula végét. Ez azt is jelentheti, hogy a legutóbbi hőhullámnál is tovább tarthat a mostani forróság.

Aki a héten vízparton lesz, igazán örülhet, hiszen a most még kicsit hűvös, alig 22 fokos Balaton és Velencei-tó a következő napokban biztosan sokkal melegebb lesz. Ma és holnap azonban még érdemes lesz figyelni a viharjelzéseket.

Ezt is szeretjük