Csajos okostelefont alkotott a Honor - Olyan képeket készít, hogy a National Geographic fotósa is imádja
A Honor View20 okostelefonnal páratlan természetfotókat vagy stúdióminőségű divatképeket is készíthetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy durranással nyitotta az évet a Honor: január végén mutatta be az európai piacon az új csúcskészülékét. Párizsban, a Salle Pleyel koncertteremben maga George Zhao, a Honor elnöke prezentálta a vezető okostelefon e-brand legújabb zászlóshajóját, a Honor View20-at. A bemutatón én is jelen lehettem, és az elsők között próbálhattam ki - bár fotókat időhiány miatt már csak itthon tudtam készíteni vele. 

Öt világelső technológiát alkalmaztak a Honor View20 megalkotásakor, így nem csak a hátlapi kamerával készült fotók lenyűgözőek, hanem maga a készülék is, mely a nanotextúrának köszönhetően színátmenetesen ragyog. A Honor a Moschino divatházzal karöltve megalkotta a fantomkék és fantompiros elnevezésű limitált szériát is - a nők körében szerintem garantáltan az utóbbi arat majd nagyobb tetszést. 

A National Geographic fotósának is bejött a Honor View20

Én személy szerint egy okostelefon esetében abban mérem le a fejlődés mértékét, mennyire jó fotókat tudok vele készíteni. A Honor View20 olyan éles képeket lő, hogy egy digitális kamerával is felveszi a versenyt. A National Geographic fotósa, Robbie Shone például olyan páratlan felvételeket készített kint és bent, nappal és éjszaka, hogy a Honor elnöke a prezentáció során bátran belenagyíthatott a fotókba. A készülékkel akár stúdióminőségű divatfotók is készíthetők. 

És, hogy mitől tűélesek a képek? A Honor View20 a világon az első okostelefon, mely 48 megapixeles Sony IMX586 érzékelővel megtámogatott hátlapi kamerát kapott, 1/2 hüvelykes nagy CMOS-szal, 1,6 µm-es pixelmérettel, Quad Bayer struktúrával. Tömören és röviden: egyetlen gombnyomással számos képet rögzít, és a legszebb részletek kombinálásával alkot egyetlen, 48 megapixeles fotót. A Kirin 980 lapkakészlettel együttműködő szenzor az, ami egy algoritmus szerint optimalizálja a sötét területek részleteit, így a színek élénkebbé válnak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A hátlap kapott egy másik, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-kamerát is, melynek a fotózás mellett igazán a videózás során van nagy szerepe: mélységérzékelésre és a valós idejű mozgás lekövetésére is képes. Emellett több mint százféle élelmiszert tud beazonosítani, és azok kalóriatartalmát is megállapítja, sőt, euróban képes az árukat is megmondani - az utóbbi lehetőséget tárgyak esetében is használhatjuk. Az objektumfelismerő funkció több mint háromszáz építészeti nevezetesség és 100 ezer híres festmény felismerésére is alkalmas. Ha a képgalériában fölfelé pöccintjük a fotót, a pontos címet és térképen az elhelyezkedést is megkapjuk. A példafotót a Paris Marriott Opera Ambassador Hotel ablakából készítettem napfelkeltekor.

Kijelző szinte a teljes előlapon

A harmadik világelső újítás már első ránézésre is szembetűnő, hisz a Honor View20 előlapja szinte teljes egészében kijelző - ahogy a Honor mondja, 91,8% aránnyal a világ első "all view" okostelefon-kijelzője. A 25 megapixeles előlapi kamerát egy mindössze 4,5 mm-es átlátszó lyukba rejtették. 

Ezzel a szelfizést is új szintre emelték - a videojátékozásról nem is beszélve! Azok, akik szeretnek játszani a mobiljukon, imádni fogják, hisz a játékteret már csak a bal felső sarokba helyezett előlapi kamera takarja.  

Tripla-antennás Wi-Fi

A Honor View20 tripla-antennás Wi-Fi technológiával készült, vagyis, ha a felhasználó keze eltakarja az egyik adóvevőt, automatikusan átkapcsol egy másikra. Aktív használat mellett is kibír egy teljes napot, ami a 4000 milliamperórás akkumulátornak köszönhető. A készülék olyan folyadékkal működő hűtőrendszert is kapott, ami hatékonyan képes eloszlatni a hőt - ezzel is javítva a teljesítményt.

Vibráló színek a hátlapon

A Honor ötödik világelső újítása az Aurora nanotextúra dizájn: ahogy fény esik a hátlapra, V-alakot formázó, neonos ragyogásba borul. A Honor View 20 okostelefont négy színváltozatban mutatták be: éjfekete, zafírkék, a Moschinóval közösen tervezett fantomkék és fantompiros színekben. Az utóbbi, limitált kiadás színeit gyakran használja a Moschino divatház, a színek számos 2019-es tavasz-nyári kollekció bemutatóján is feltűntek már.

A Honor View20 6GB +128 GB verziója éjfekete és zafírkék színekben február 7-től kapható itthon, míg a 8GB + 256 GB-os változat fantompiros színben kerül az üzletekbe és a webshopokba február 14-én.

A Várkert Bazár esti fotói

A képgalériában megnézheted, milyen páratlan felvételeket lehet készíteni a Honor View20 okostelefonnal napnyugta után. Én Budapesten a Várkert Bazárnál és a Szent Gellért térnél próbáltam ki. A februári hidegben percek alatt átfagytak az ujjaim, és a hidegtől néha megremegett a kezem is, de ez szerencsére nem olyan nagy gond, mert a körülbelül öt másodpercig egy helyben tartott készülék a mesterséges intelligenciával megtámogatott 48 megapixeles hátlapi kamerával több képet lő, és a legjobbakból alkot egyet. A felvételek olyan formában láthatóak, ahogy azokat a telefonnal készítettem, semmilyen formában nem módosítottam őket. 

Ezt is szeretjük