Gyönyörű képeket készítettem Londonról csupán egy telefonnal – Divatos, fiatalos és szuperül fotóz a Honor 10
Londonban próbáltam ki, mit tud a sarki fény színeiben pompázó, mesterséges intelligencia segítségével fényképező telefon.

honor 10 london
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eddig még soha nem jártam Londonban, ezért, amikor megtudtam, hogy a Honor jóvoltából egy éjszakát tölthetek ott, hogy megismerjem a márka vadiúj telefonját, két dolog jutott rögtön eszembe. Az egyik, hogy esernyő nélkül el sem indulok majd, a másik pedig, hogy mekkora kihívás lesz a telefon kamerájának a brit főváros szürke időjárása.

Az utazás napján itthon szakadt az eső, és hideg volt, a kora reggeli gépről leszállva viszont meglepődve tapasztaltam, hogy Londonban ragyogó napsütés fogadta az újságírócsapatot a reptéren. Aztán egy hosszabbra nyúlt buszos városnézés és egy rövid ebéd után már siettünk is a sajtótájékoztató helyszínére, ahol bemutatták a 2018-as csúcsmodellt, a Honor 10-et.

Divatos, fiatalos és színváltós

Az egész esemény a Beauty In AI, azaz a szépség a mesterséges intelligenciában koncepcióra épült. A megszólalók között pedig többek között az egyik legfejlettebb emberi robot is helyet kapott - legalábbis a kivetítőn. Miután már mindent megtudtunk a telefonról, és a márka zenéjét sem tudtuk már kiverni a fejünkből, kézhez kaptuk a készüléket. A Honor 10 extra fényes, Aurora-üvegből készült külseje teljesen levett a lábamról: figyelemfelkeltő, trendi és fiatalos.

A Honor 10 Phantom Blue árnyalata.
A Honor 10 Phantom Blue árnyalata.

A készülék négy árnyalatban kapható, ezekből a két úttörő színt a Paris Aesthetics Center fejlesztette ki. A Midnight Black, azaz a fekete, a Glacier Grey, vagyis a kékes-szürkés mellett ugyanis a Phantom Blue és Phantom Green közül is válogathatnak a vásárlók. Utóbbi kettő a sarki fény árnyalataiban pompázik, és folyamatosan változtatja a külsejét a lilától a kéken át egészen a zöldig. Az első nehézséget pontosan ez okozta. Bár a szürke telefont teszteltem, az is annyira fényes volt, hogy napsütésben lehetetlen volt megörökíteni. Csakis este, árnyékban adta ki a fotó az igazi színét.

Dupla kamera és mesterséges intelligencia

A délután és az este folyamán lehetőségem volt kipróbálni a telefont, méghozzá úgy, hogy a városról készítettem képeket napfényben, naplementében és éjszaka. A Honor 10 dupla lencsés kamerával rendelkezik, a hátlapon egy 24 és egy 16 MP-es lencse biztosítja a tökéletes fotót. A mesterséges intelligenciának köszönhetően ötszáznál is több helyzetet ismer fel, 22 kategóriában: megkülönbözteti a növényeket, az eget, az embereket, a kutyát és a macskát, de még a vizet is. Mindemellett a 24 megapixeles előlapi kamera 3D-s arcfelismerővel működik, optimalizálja az arc részleteit, és több mint száz pontot ismer fel az arcon pixelszintű pontossággal. Sőt, stúdióvilágítás-effektusra szintén képes.

A Phantom Green árnyalat a sarki fény színeiben ragyog.
A Phantom Green árnyalat a sarki fény színeiben ragyog.

Az biztos, hogy minden megvan benne, ami egy hétköznapi embernek kell. Tényleg gyönyörű képeket tudtam készíteni vele a városról, azonban arra vigyázni kell, hogy fotózáskor az AI funkció bekapcsolásával néha irreálisan felélénkíti a színeket - főleg a zöldet és a kéket. Ezért van olyan helyzet, amikor nélküle szebb eredményt lehet elérni. Az éjszakai képeknél egyaránt jól teljesített, bár előfordul, hogy egyszer-egyszer elmosódnak a fények, és homályos lesz az összhatás, de nagyrészt minden próbát kiállt. Ami pedig még hatalmas előnye, hogy nem túl nagy, és gyorsan tölt: a Super Charge-nak köszönhetően akár 25 perc alatt felmegy 50% százalékra. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt tudja a Honor 10

Összességében - laikus szemmel - a Honor 10 egy szuper telefon. Bár nem a legmagasabb, csúcskategóriába tartozik, mindent tud, amire szükség lehet a hétköznapokhoz vagy a tökéletes képekhez, ráadásul tényleg gyönyörű kívülről is. Nem akarja megelőzni a legdrágább telefonokat, viszont tényleg közelít hozzájuk a funkcióiban és a külsejében, árban azonban szerencsére egy kicsit kevésbé. Egyáltalán nem olcsó, de a tudása miatt tényleg megéri azoknak, akik egy igazán jó és okoskészülékre vágynak. Magyarországon egyébként június közepétől lesz kapható.

Ha kíváncsi vagy, valójában mire is képes a vadiúj telefon, a következő képeken megnézheted. Ezeket a felvételeket Londonban készítettem a Honor 10-zel.

Ezt is szeretjük