Te hány napot bírsz ki a 7-ből? Egyhetes kihívás telefonfüggőknek
Kezdődhet a tavaszi elektronikus méregtelenítés: ismerd meg a digitális detox programot!

okostelefon 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korunk egyik legnagyobb népbetegsége az okostelefon-függőség, mely még a legkitartóbbakat is bedarálhatja, méghozzá hamarabb, minthogy kimondanád: messenger.

Korábban már írtunk róla, hogy az elmúlt 15 évben ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az elektromos kütyük iránt, vagyis manapság egyáltalán nem ritka, hogy a fiatalok szabadidejük legnagyobb részében a telefonjukat nyomkodják. 

Egyhetes kihívás telefonfüggőknek

Ugyanakkor az addikció nemcsak a tiniket fenyegeti, hiszen a jelenség a felnőttek körében is elterjedt. Alvászavar, kedélyállapot-romlás, koncentrációs nehézség, teljesítményhanyatlás, sőt, a depresszió sem kizárt abban az esetben, ha valaki képtelen meglenni a telefonja nélkül.

Ha úgy érzed, nehezen bírsz ki anélkül 20 percet, hogy csekkolnád a kijelzőt, netán a telefonoddal a párnád alatt alszol, próbáld ki ezt az egyhetes kihívást, ami egyébként egy filléredbe sem kerül, ám a végeredmény annál felszabadítóbb lesz.

Hétfő: takarítsd ki az online profilod, és töröld a számodra ismeretlen személyeket. Ezután iratkozz le a felesleges hírlevelekről, majd távolítsd el a ritkán vagy sosem használt alkalmazásokat!

Kedd: kapcsold ki az értesítéseket!

Szerda: állj ellen a kísértésnek, és ne az legyen az első dolgod ébredés után, hogy a telefonodra pillantasz!

A cikk az ajánló után folytatódik

Csütörtök: tedd töltőre a készüléket a szobádon kívül, lefekvés előtt egy órával pedig már egyáltalán ne vedd kézbe!

Péntek: menj el vacsorázni a telefonod nélkül!

Szombat: ne posztolj semmit a Facebookra, sőt, lehetőleg be se lépj az oldalra!

Vasárnap: kapcsold ki a telefonod egész napra!

+1: oszd meg a cikket, hogy mások is kipróbálhassák!

Mindenki irigyelte a csinos Instagram-sztárt, aztán kiderült a sötét titka

Lisette Calveiro ékes például szolgál arra, hogyan sodord magad adósságba a látszat és a hamis csillogás hajkurászásával. A 26 éves, marketingesként dolgozó hölgy kemény árat fizetett a baklövéséért, keserédes történetével pedig most te is megismerkedhetsz.

Ezt is szeretjük