Hogy fér bele egy komplett fotóstúdió egyetlen telefonba? A Huawei Mate 20 Pro megmutatja

Nem is olyan régen London felé vettem az irányt, hogy első kézből tesztelhessem a Huawei legújabb üdvöskéjét, a Mate 20 Pro-t.

huawei mate 20 cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokszínűség, kreativitás, sejtelmesség és eszméletlen pörgés. Ezek a szavak cikáznak a fejemben, valahányszor Londonra gondolok. Ami pedig a Huawei legújabb készülékét illeti, arról leginkább egy komplett fotóstúdió jut eszembe, amit bármikor zsebre vághatok.

Amióta az eszemet tudom, imádok fotózni, ám egészen mostanáig nem volt olyan telefon a kezemben, ami maximálisan a fényképezőgép élményét nyújtotta volna. Nos, a szerencsém úgy hozta, hogy Londonban próbálhattam ki a Huawei Mate 20 Pro-t, ami egészen új távlatokat nyitott a világra, és megmutatta: fényképezni így is lehet.

Meg sem álltam Londonig a Huawei Mate 20 szériáig

Aki gyerekként szerette a Kinder-tojást, bizonyára pontosan tudja, mekkora izgalmat jelentett kinyitni az izgalmas meglepetésért. Hasonló izgatottsággal érkeztem Londonba, ahogy rajtam kívül sokan mások is a világ minden tájáról a bemutató eseményre.

A Mate 20 Pro Morpho lila árnyalata.
A Mate 20 Pro Morpho lila árnyalata.


Már a márciusban bemutatott P20 Pro sem volt semmi, a hab a tortán minden bizonnyal a Mate 20 Pro lett. Mondanom sem kell, a telefon kézhezvételét a bemutatónál is jobban vártam, mert az egy dolog, hogy az ember végighallgat egy sor fantasztikus előnyt és funkciót, de legbelül azért mégiscsak úgy van vele: majd hiszem, ha látom. Nem szeretnék túlzott technikai részletekbe bocsátkozni, így inkább a saját tapasztalataimról regélek. 

Mit tud a Huawei Mate 20 Pro?

A rendezvényen több ízben elhangzott, hogy a telefon tűéles képeket készít, magyarán, akkor is hasznodra válik, ha csupán keveset értesz a fotózáshoz. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 1500 helyzetet és több mint 5000 tárgyat képes felismerni, 25 különböző kategóriában, és ezeknek megfelelően választja ki a legoptimálisabb kamera- és fénybeállításokat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Mint kiderült, ez azt jelenti, hogy, ha a kamerát ráirányítod egy élőlényre vagy tárgyra - az én alanyaim a macskáim voltak -, a telefon akcióba lép, és hibátlanul beméri magának a célt. Egy másodperccel később pedig azon kapod magad, hogy hű, a mindenit, ezt tényleg én készítettem?

Mert tényleg tökéletesen fényképez. Ami pedig még nagyszerűbb, hogy masszív használat mellett is simán kibír egy napot töltés nélkül. Egy alkalommal a suliba is elvittem magammal, reggel hatkor indultam, este hatra értem haza, közben nagyjából kétórás intervallumot leszámítva végig zenét hallgattam, olvastam, miegymás, ehhez képest az aksija még este is 54%-on állt. 

Mutasd az ételed, megmondom, mennyi kalória!

Az egy dolog, hogy a Mate 20 Pro kedvez a fotózás szerelmeseinek, mert, ahogy említettem, a mesterséges intelligenciának köszönhetően jó eséllyel pontosan feltérképezi nekünk az általunk fényképezett tárgyakat, majd elkészíti róluk a tökéletes fotót, de ráadásképp az elé tett ételek kalóriatartalmát is mutatja. Bár való igaz, ezt a funkciót időnként több szögből meg kell próbálni, hogy rendesen működjön.

Londonon innen és túl

Kiruccanásunk utolsó napján már egészen korán útnak indultunk Greenwich-be, ahol Richard Morrison, világhírű fotográfus bevezette kis csapatunkat a fotózás rejtelmeibe, és megmutatta, hogyan hozzuk ki lehetőségeinkből a maximumot a Mate 20 Pro segítségével. Élményeimből összegyűjtöttem pár fotót. Bónuszként pedig belecsempésztem pár képet az elmúlt időszakról, amikor is otthon, immáron ismerős terepen teszteltem a Mate 20 Pro-t. 

Ezt is szeretjük