3 hétköznapi dolog ősszel, amitől észrevétlenül hízhatsz
Nem is gondolnád róluk
A hízás lehetséges okaként sok minden felmerülhet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz beköszöntével a természet és az emberi test is változásokon megy keresztül, ez utóbbi pedig gyakran hízás formájában mutatkozik meg.

Ennek hátterében egészen hétköznapi dolgokat kell keresni, amelyeket most összegyűjtöttünk, a te dolgod csak annyi, hogy megpróbálsz tenni ellenük. Így elkerülheted az őszi hízást!

Étkezés

A nyári étkezés egészen változatos, hála a sokféle zöldségnek és gyümölcsnek, ám ősszel fordul a kocka. Az étrend az évszakban - kevésbé sokszínű kínálat híján - kezd egyoldalúvá válni, ami önmagában is kockázatos lehet a testalkatra nézve. Emellett a zsírosabb ételek is megjelennek az menüsorban, amelyek szintén fenyegetést jelentenek. A gyomor nagyobb terhelésnek van kitéve, az anyagcsere is lelassul, vagyis egyenes út vezet a plusz kilók megjelenéséhez.

Hogy ezt elkerüld, a legjobb, ha továbbra is próbálsz változatosan étkezni - ez az egészséged szempontjából sem elhanyagolható -, és rendszeres testmozgásba fogsz az emésztésed serkentése érdekében.

Szürke időjárás

Amíg nyáron az embert szinte szétfeszíti a vágy, hogy a nyakába vegye a várost, addig ősszel az ilyen spontán kiruccanások egyre inkább eltűnnek a mindennapokból. A barátnőkkel való mászkálás, a kinti programok egyre kevésbé hívogatóak, hiszen az esős, hideg idő nem kecsegtet túl sok jóval. A kalandvágyat és a tenni akarást legyőzi a lustaság és a fűtött szoba ígérete, ami sajnos könnyen a kilók megszaporodásához vezethet.

Ha nem mozdulsz ki, és a tévé vagy a számítógép előtt tespedsz, az már néhány hét alatt is látványos hízáshoz vezethet. Ezért jó tanácsként azt ajánljuk, hogy hetente egyszer - a testnevelésórákon túl - végezz valamilyen mozgást, amivel elkerülheted a kilók megjelenését.

Feszültségoldás természetesen

A Zen illóolaj-keverék relaxáló, harmonizáló illatkombinációjával segíti a napi stressz legyőzését, finom illatának köszönhetően pedig nyugalommal, vidámsággal tölti meg a teret. Ha téged is legyűrnek a feszültséggel teli mindennapok, válaszd ezt a megoldást.

Tudj meg róla többet!

Promóció

Lelki bajok

Az ősz diákként egyet jelent az iskolakezdéssel, ami sok lelki probléma forrása is lehet. A stressz, a megfelelni vágyás, a megoldhatatlannak tűnő fiatalkori dilemmák együttes nyomása könnyen befolyással lehet a testre, ami egyeseknél súlyvesztés, másoknál viszont súlynövekedés formájában nyilvánul meg. Egyik sem szerencsés, ezért tenni kell ellene!

A tinédzserek és a fogyás

A tinédzserkori fogyásnak megvannak a maga veszélyei. Szakértőnk beavat az egészséges súlycsökkentés rejtelmeibe!

A legjobb, ha találsz magadnak valamilyen hobbit, ami segít kikapcsolni. Az is jó, ha van valaki, szülő, testvér vagy barát, akivel meg tudod beszélni a felmerülő kétségeket, nehézségeket. A lényeg, hogy a feszültséggóc a testedben feloldódjon, ez a kulcsa a testsúlyingadozás megszüntetésének.

Ezt is szeretjük