Meleg, de csapadékos idővel jön a hétvége: akár 27 fok is lehet
Záporokra, zivatarokra egész hétvégén lehet számítani, de közben meleg lesz a hőmérséklet.

május-eső-időjárás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a Dunántúl nyugati részén lehet vastagabb a felhőzet, máshol fátyolfelhőzet szűri a napsütést, valamint gomolyfelhők is képződnek. Estére a Dunántúl többi részén is megvastagodhat a felhőtakaró. Délután főleg a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegység tágabb térségében várhatók záporok, zivatarok, az Alföld délkeleti részén a legkisebb a csapadék előfordulási esélye. A délkeleti szél nagyobb területen megélénkül, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között várható.

Szombaton a Dunántúl nagy részén vastagabb, összefüggőbb lehet a felhőzet, főként a nap első felében, másutt elsősorban gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk több-kevesebb szűrt napsütéssel. A déli, délkeleti országrészben kevesebb, máshol több körzetben valószínű záporeső, zivatar. Továbbra is lesznek száraz területek. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között várható. A hosszabb ideig csapadékos tájakon mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

május-eső-időjárás2
Fotó: Jose A. Bernat Bacete / Getty Images Hungary

Vasárnap a fátyolfelhők mellett több helyen erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, emellett az ország nagy részén hosszabb-rövidebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan előfordul zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatar térségében pedig erős széllökések is lehetnek. Hajnalra 7 és 13 fok közé hűl le a levegő, délután 19 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten, keleten lesz a melegebb idő.

8 színpompás díszfa a kertbe, ami nem foglal nagy helyet

Néhány színes díszfa pompás környezetet teremt a kertben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük