Meleg, de csapadékos idővel jön a hétvége: akár 27 fok is lehet

Záporokra, zivatarokra egész hétvégén lehet számítani, de közben meleg lesz a hőmérséklet.

május-eső-időjárás1

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pénteken a Dunántúl nyugati részén lehet vastagabb a felhőzet, máshol fátyolfelhőzet szűri a napsütést, valamint gomolyfelhők is képződnek. Estére a Dunántúl többi részén is megvastagodhat a felhőtakaró. Délután főleg a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegység tágabb térségében várhatók záporok, zivatarok, az Alföld délkeleti részén a legkisebb a csapadék előfordulási esélye. A délkeleti szél nagyobb területen megélénkül, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között várható.

Szombaton a Dunántúl nagy részén vastagabb, összefüggőbb lehet a felhőzet, főként a nap első felében, másutt elsősorban gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk több-kevesebb szűrt napsütéssel. A déli, délkeleti országrészben kevesebb, máshol több körzetben valószínű záporeső, zivatar. Továbbra is lesznek száraz területek. Zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között várható. A hosszabb ideig csapadékos tájakon mérhetjük az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

május-eső-időjárás2
Fotó: Jose A. Bernat Bacete / Getty Images Hungary

Vasárnap a fátyolfelhők mellett több helyen erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, emellett az ország nagy részén hosszabb-rövidebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan előfordul zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatar térségében pedig erős széllökések is lehetnek. Hajnalra 7 és 13 fok közé hűl le a levegő, délután 19 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten, keleten lesz a melegebb idő.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

8 színpompás díszfa a kertbe, ami nem foglal nagy helyet

Néhány színes díszfa pompás környezetet teremt a kertben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük