Jégesővel és heves zivatarokkal köszönt be az augusztus - Időjárás-jelentés
Viharokra számítani kell a hétvégén, de a hőség is marad.

felhoszakadas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a sok napsütést általában kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de a Dunántúl északnyugati, nyugati részein, illetve esetleg az Északi-középhegység térségében kialakulhat néhol zápor, zivatar. A légmozgás méréskelt lesz, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 32 és 36 fok között várható.

Szombaton az ország északi felén a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, néhol heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel. Délen sok napsütésre van kilátás, kevesebb lesz a gomolyfelhő, és csak helyenként fordul elő csapadék. A szél délnyugatiról, nyugatiról északnyugatira, északira fordul, élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérik. A hajnali 16, 23 fokról délutánra 27 és 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb, északnyugaton a hűvösebb.

Vasárnap, augusztus 1-én a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és több helyen várható zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében. Északnyugaton, északon a legnagyobb, délkeleten a legkisebb a csapadék esélye. A szél délnyugatiról, déliről északnyugatira fordul, nagy területen erős, a Dunántúlon, illetve zivatarok környezetében másutt is viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 16 és 22, a legmelegebb délutáni órákban 27 és 38 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb, északnyugaton, nyugaton a hűvösebb.

Fotók: Getty Images

A NASA legszebb fotói a Napról

Mutatjuk a NASA legszebb felvételeit Napról, mely a teljes naprendszer tömegének 99,8 százalékát teszi ki.

Ezt is szeretjük