Ilyen gyönyörű a Balaton az űrből: lenyűgöző képeket készítettek a Nemzetközi Űrállomásról

Egy francia űrhajós mutatta meg, hogyan is látják onnan fentről a magyar tengert.

balaton-űrből-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Balaton a legtöbb magyar ember szívében különleges helyet foglal el, hiszen számtalan emlék és szép pillanat jut eszükbe róla, nem beszélve a gyönyörű tájakról és a türkizszínben pompázó víztükörről.

A magyar tenger különös szépsége pedig még az űrből is látszik: Thomas Pesquet francia űrhajós több képet is készített a Nemzetközi Űrállomásról (ISS), a felvételeit pedig nem véletlenül imádják a világ minden tájáról.

Varázslatos fotókon a Balaton

Pesquet áprilisban, az Európai Űrügynökség (ESA) asztronautájaként érkezett a Nemzetközi Űrállomásra a SpaceX Crew Dragon Endeavour űrkapszulájával, rajta kívül még az amerikai Shane Kimbrough és Megan McArthur, valamint a japán Hoside Akihiko is részt vett a misszióban. A francia asztronauta másodszor dolgozik az ISS fedélzetén, és ott készített fotóival gyakran elkápráztat mindenkit.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Thomas Pesquet / Facebook)

Ezt is szeretjük