Ingyenes, tiszta, hangulatos strandok a Balatonnál: 10 partszakasz, amiben nem fogsz csalódni
Az eldugott, csendes partszakaszoktól kezdve a nyüzsgő strandokon át számba vettük a Balaton legjobb szabadstrandjait.

GettyImages-1016160288
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság már szinte mindenért fizetni kell, és ha találunk valami ingyeneset, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy kevésbé értékes, mint amiért több száz vagy akár több ezer forintot ott hagyunk. Pedig ez nem igaz.

A szabadstrandok környezetét ugyanúgy rendben tartják, mint a fizetősekét, egyedüli hátrányuk abból fakad, hogy viszonylag nagyobb tömegeket vonzanak, így egy picit nehezebb helyet találni rajtuk. De erre is igaz a mondás: aki korán kel, aranyat lel.

Balatoni szabadstrandok

Ugyan érdemes viszonylag korán tábort verni a kiszemelt szabadstrandon, ha jó helyet szeretnél, cserébe azt, amit belépéskor fizettél volna, különböző strandételekre, italokra fordíthatod, vagy megtakaríthatod egy-egy fizetős helyi látványosság feltérképezésére. A Balaton pedig igenis bővelkedik nagyszerű szabadstrandokban, amik közül nehéz kiválasztani, melyek a legjobbak - mi mégis próbáltunk összegyűjteni néhány szuper helyet.

(Cikken belüli képek forrása: bugyihusztár / indafoto CC BY-NC-ND 2.5 HU, api41 / indafoto CC BY-ND 2.5 HU, lazyp, anita975 / indafoto CC BY-NC-SA 2.5 HU, vertesi76  / indafoto CC BY 2.5 HU, ZEUSZ213, TULIP, HAJNA, BAU / Országalbum CC-BY-4.0, Balatoni kerékpárút / Facebook, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük