10 tündéri, nyugodt falu a Balaton mellett: nyáron sem túlzsúfoltak, pedig közel a víz

A Balatonról sokakban az a kép él, hogy túlzsúfolt partján alig lehet megmoccanni az embertömegtől, pedig vannak olyan aprócska települései, ahová jóval kevesebben járnak a megszokottnál.

GettyImages-1248198207
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Balaton a pihenni vágyók egyik legnépszerűbb nyári úti célja. Nem véletlen, hiszen a gyönyörű területen fekvő tóban nem csak fürdőzni lehet, hanem környékén ezernyi látnivalót fedezhetnek fel az odaérkezők.

Mondhatnánk, hogy azok a legszerencsésebbek, akiknek nyaralójuk van, de könnyen előfordulhat, hogy az egykor aranyos, hangulatos falu időközben népszerű üdülővárossá nőtte ki magát, és veszített nyugodt bájából. Nem mindenki szereti a nyüzsgést: hiába felkapott egy hely, ha szinte megmoccanni sem lehet a strandon a törölközők és az embertömeg miatt.

Csendes, nyugodt Balaton

Azoknak, akik belföldi nyaralás mellett tették le voksukat, és a Balatonon töltenék szabadságukat, most olyan kisebb falvakat gyűjtöttünk össze, ahol tényleg zavartalanul lehet pihenni. Ezek a helyek, bár számos látványosságot rejtenek, még mindig kiesnek a trendi úti célok sorából, mivel legtöbbjüket csak busszal vagy autóval lehet megközelíteni.

(Cikken belüli képek forrása: Indafotó/kustor, sm33, Szabalaca67, bugyihusztár, Kohári István, lászló lovag, Wikipédia/Botos Andrea, borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük