Gyönyörű képek készültek a Kis-Balaton élővilágáról: ritkán látjuk így ezt a vidéket
Sokszor talán észre sem vesszük, mennyi kincs vesz minket körül hazánkban.

kis-balaton6
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kérdés, hogy a Balaton az egyik leggyönyörűbb tája Magyarországnak, azonban a tőle délnyugatra fekvő Kis-Balatonról már sokkal kevesebb szó esik. Bár valóban nem olyan hatalmas és vonzó a turisták számára, mint „nagy testvére”, így is csodálatos vidék.

A ma ismert mocsárvilág sokáig a Balaton nyúlványaként volt ismert, ám a 19. században a vasútépítés és a lecsapolások miatt súlyos természetvédelmi károk érték, aminek eredményeként elvesztette szűrőfunkcióját, és az élővilága is megcsappant.

Bájos fotókon a Kis-Balaton élővilága

A ’70-es években munkálatok kezdődtek, amik segítségével sikerült a mocsárvilág rehabilitációja, de a terület nagy része fokozottan védett élőhely lett, így a turisták sok helyet nem, vagy csak túravezető kíséretével járhatnak be. Az ilyen túrák viszonyt felejthetetlen élményt nyújtanak, hiszen a gyönyörű tájak mellett gazdag állatvilággal is rendelkezik a terület - ahogy az az MTI fotósa, Vagra György képein is jól látszik. A fotós a képeket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, Zalavár közelében készítette.

(Képek forrása: MTI/Varga György)

Ezt is szeretjük