Szeszélyes tavaszi idő várható a hétvégén - Itt az előrejelzés
Melegszik az idő, de felhőkre és csapadékra is számíthatunk.

rugy
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Péntek délután nyugaton a magasszintű felhőzet, míg máshol a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, majd estére, késő estére szinte mindenütt kiderül az ég. Csapadék nem lesz. A déli légmozgás késő délutántól északnyugaton időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Szombat délelőtt változóan felhős lesz az ég, még nem valószínű számottevő csapadék. Délutántól erősebben megnövekszik a felhőzet, és több helyen előfordulhat eső, zápor. Helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérik. A hajnali -2, +6 fokról délutánra 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap észak felől szakadozik a vastagabb, összefüggő felhőzet, ugyanakkor közép- és magas szinten is érkeznek fölénk felhők. Hajnalban, reggel főleg délkeleten, keleten szórványosan még előfordul eső, záporeső, napközben már nem valószínű számottevő csapadék. A nyugatias szelet az ország északi felén élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban 1 és 7, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotók: Getty Images

8 erőteljes fotó, ami megmutatja, milyen rossz úton jár a világ

A felgyorsult életünknek köszönhetően a bolygónk is egyre sebesebben halad a végkimerülés felé, ezért a tudósok, aktivisták és szervezetek is folyamatosan hangsúlyozzák, hogy sürgősen változtatásokra van szükség, hiszen így szörnyű jövő elé nézünk.

Ezt is szeretjük