8 erőteljes fotó, ami megmutatja, milyen rossz úton jár a világ: nem a klímaváltozás az egyetlen gond

Nagy bajban van a Föld, és csak tovább romlik a helyzet, ha nem teszünk ellene sürgősen.

Szennyezettség fotók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A járványhelyzet lehet, hogy elterelte a figyelmet korunk legsúlyosabb problémáiról, de ennek ellenére sajnos ugyanúgy létezik a túlnépesedés, a globális felmelegedés, az ivóvízhiány és a szennyezettség.

A felgyorsult életünknek köszönhetően a bolygónk is egyre sebesebben halad a végkimerülés felé, ezért a tudósok, aktivisták és szervezetek is folyamatosan hangsúlyozzák, hogy sürgősen változtatásokra van szükség, hiszen így szörnyű jövő elé nézünk.

Képeken a szomorú valóság

Sajnos a világ számos pontján nem csak a jövőre lesz nagy hatással a túlnépesedés vagy a klímaváltozás, hanem már a jelenben számos problémát okoz a mindennapi életben. Ez főleg a fejlődő országokra jellemző, ahol hegyekben áll mindenhol a szemét, a vizek elképesztően szennyezettek, és a magas népsűrűség miatt a levegő is folyamatosan túllépi az egészségügyi határértéket. Az erőteljes fotók megmutatják, mennyire nagy bajban van a bolygónk, és hogy mi vár a jövő nemzedékére, ha nem változtatunk sürgősen.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük