Farkasordító hideg lesz a hétvégén: mutatjuk a részletes előrejelzést

Hófúvásra és kemény mínuszokra kell készülni.

jég korcsolyázás tél fagy (2)
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken felhőátvonulások lesznek keleten több, nyugaton kevesebb felhővel, néhol jelentéktelen hózápor előfordulhat. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lesz. Északkeleten hófúvás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és -8 fok között várható.

Szombaton szintén felhőátvonulások várhatók, az ország nagy részén többórás napsütéssel, erősebben felhős körzetek, időszakok főként az északkeleti, keleti tájakon, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehetnek. Itt-ott előfordulhat hózápor, nagyobb eséllyel északkeleten. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon időnként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -14 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas részeken akár -15, -20 fokot is mutathatnak a hőmérők. A maximum-hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul.

Vasárnap is felhőátvonulások lesznek általában többórás napsütéssel, de erősebben felhős körzetekre, illetve időszakokra is számíthatunk, főként a keleti országrészben. Éjjel, reggel keleten szórványosan, napközben csak elvétve valószínű kisebb havazás, hózápor. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában -5 és -12 fok között alakul, de a derült, szélvédett, havas részeken -15, -16 fok körüli értéket is mérhetnek. A maximum-hőmérséklet -5 és +3 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Magyarországról is látszódnak a Magas-Tátra havas csúcsai

Salgó várából meseszép kilátás nyílik a Szlovákiában húzódó fenséges hegycsúcsokra.

Ezt is szeretjük