Kellemetlen idő lesz a hétvégén - Nem sok jót ígér az előrejelzés
Tartós köd, ónos eső és eső is jut a hétvégére.

esos-ido
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is csak lassan zsugorodik, oszlik. Ahol nem képződik éjszaka felhőzet vagy köd, ott egész nap napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A déli szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Szombaton éjszaka az ország nagyobbik részén rétegfelhőzet, illetve köd képződik. A köd napközben várhatóan feloszlik, de a felhőzet nagyrészt megmarad, sőt délnyugat felől meg is vastagszik, illetve a kezdetben napos tájakon - nagyobb eséllyel délen - is megnövekszik. Helyenként ónos szitálás, szitálás előfordulhat, majd délután délnyugat felől elszórtan gyenge esőre számíthatunk. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között várható, délen lesz a melegebb.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, vékonyabb felhőzet, napos időszakok inkább csak délen lehetnek. Elszórtan kisebb eső valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között valószínű, délen lesz a melegebb.

Fotók: Getty Images

Lenyűgöző élet zajlik a víz alatt

A 2019-ben meghirdetett Ocean Art fotópályázatra több ezer fénykép érkezett összesen 78 országból, végül mintegy százat díjaztak, 16 kategóriában. A szakmabeliek szerint ez az egyik legtekintélyesebb természet témájú fotópályázat a világon. A legjobbakat mutatjuk a képek címével együtt.

Ezt is szeretjük