Újabb büntetés a Fidesznek
Baján csak a baj van
A taxisok csalnak, Kocsis Máté pedig visszavonul. Képeken a hét eseményei.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október 13-án, vasárnap meg kell ismételni az időközi választásokat Baján a szeptember 22-i szavazás szabálytalansága miatt. Az időközi önkormányzati választásokon kevéssel a Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyert Teket Melinda előtt, aki az Együtt-PM, MSZP és DK közös jelöltje. A 32-es körzetben Kovács Csaba kapott több voksot, de az ellenzék egy videóval bizonyítani tudta, hogy a körzetben szervezetten szállították a szavazókat a Fidesz győzelme érdekében.

A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság törvénysértőnek ítélte meg a kormánypárt bajai időközi önkormányzati választási kampányát. A szöveg így hangzik:

- Tisztelt bajaiak! Vasárnap október 13-án újra választás lesz! Ne hagyja magát megfélemlíteni! Ne hagyja, hogy átverjék és üldözzék! Ne féljen Bajnai, Gyurcsány és Mesterházy embereitől! Ne higgyen a gyűlöletet keltő Teket Melindának és társainak! A Fidesz megvédi Önt!

A bizottság határozatában eltiltja a további jogszabálysértéstől a kormánypártokat. A határozat ellen két napon belül lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal nyári ellenőrzése során 798 foglalkoztató közel 3500 munkavállalójának foglalkoztatási körülményeit vizsgálta. A felügyelők az ellenőrzött munkáltatók 74%-ánál, illetve az érintett munkavállalók 66%-át érintően állapítottak meg szabálytalanságokat.

Nézd meg képeken a hét további eseményeit!

Leadkép: MTI.

Ők már biztos, hogy kivonulnak a parlamentből

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté október 7-én, hétfőn jelentette be, hogy egy időre visszavonul az országos politikától. Rajta kívül visszavonul még többek között Pokorni Zoltán és Láng Zsolt, II. kerületi polgármester is.

Ezt is szeretjük