Folytatódik a novemberi tavasz: fagynak se híre, se hamva
Ezen a héten sem várható komolyabb lehűlés, de csapadékra számítani kell.

esos-ido
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a Tiszántúlon is megvastagszik a felhőzet, miközben a csapadékzóna fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át. Délnyugaton, nyugaton már délelőtt, a középső tájakon kora délutánra szűnik meg a csapadék, és egyre nagyobb területen kiderül az ég. Késő estére északkeleten is eláll az eső. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet délután többnyire 12 és 16 fok között várható, de a Tiszántúl egy részén 17, 18 fok is lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Kedden az éjszaka képződő köd, illetve rétegfelhőzet északkeleten és a főváros térségében napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, másutt a köd feloszlása után változóan felhős idő várható. A tartósan borult tájakon szitálás előfordulhat. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között várható.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, záporeső, legkisebb eséllyel északkeleten. A keleti, délkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Csütörtökön eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé valószínű eső, záporeső, majd délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. A déli, délkeleti szelet időnként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken felhősebb jellegű idő valószínű, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek, néhol fordulhat elő eső, záporeső. A délkeleti szelet élénk, időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Mi ez a fekete pont, ami megjelent a Nap előtt?

Látványos jelenségnek lehettek szemtanúi a múlt héten, akiknek távcsöve a Napra tévedt. November 11-én ugyanis naprendszerünk központi csillaga előtt haladt át a Merkúr, ami innen, a Földről nézve csak egy aprócska, fekete pontnak tűnt, de nagyon jól kivehető volt.

Ezt is szeretjük