Különleges bárány született a Debreceni Állatkertben - Elolvadsz, ha meglátod
Ismét wallisi feketeorrú kisbárány született a Debreceni Állatkertben.

barany
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Debrecen állatkertje idén már másodszor szolgálhat örömhírrel a tavaly tavasszal érkezett wallisi feketeorrú juhok háza tája felől, miután nőstényük újabb egészséges utódnak adott életet november 8-án. Az életerős, de még jó ideig szülei gondoskodását élvező kis kosbárány jókedvűen és játékosan tölti idejét, étvágya kifogástalan.

A magyar állatkertek közül kizárólag a debreceniben megtalálható fajtához tartozó család már megtekinthető kifutójukban. A Svájc délnyugati részén található Wallis kantonból származó feketeorrú különösen szívós, nagy termetű és erős testfelépítésű hegyvidéki juhfajta.

Beszédes nevét egyrészt származási helyéről, másrészt külső, bohókás jegyeiről: az orron és a fej arcorri részén elhelyezkedő fekete, maszkszerű foltjairól kapta. Mind a hímek, mind a nőstények szarva jellegzetesen csavart. Kiegyensúlyozott, nyugodt vérmérsékletük miatt a látogatók testközelből is találkozhatnak velük a Debreceni Állatkertben.

A nyár szenzációja a kis mosómedve volt Debrecenben

A tenyérnyi kis mosómedve annyira cuki volt újszülöttként, hogy nem tudtunk betelni a róla készült fotókkal. Nézd meg, milyen édes volt!

Ezt is szeretjük