Sátorban lakott a Tisza-tónál a magyar férfi, aki felmondott, hogy szemetet szedjen

Párdy Bence több mint három hónapja folyamatosan gyűjti a szemetet a Tisza-tónál.

Párdy Bence
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Párdy Bence még az I. Tisza-tavi PET Kupán figyelt fel a rengeteg szemétre, amik a nádasban és az árkokban éktelenkednek. A probléma észlelése után szinte azonnal otthagyta pincéri állását, és szó szerint a tó mellé költözött. Így hatékonyan, alaposan és igen nagy gyorsasággal tudta összeszedni a hulladékot.

Önkéntes hős a Tisza-tónál

Három és fél hónap telt el azóta, hogy a 32 éves férfi nekiállt - a kezdetekben egyedül - megharcolni a szeméthegyekkel. Szerencsére azonban az idő folyamán egyre több környezetvédőt inspirált, és mozgatott meg a lelkesedése. Így nemcsak követői, de támogatói is lettek, akiknek köszönhetően meg tudta venni a napi betevőjét az egyébként éjjel-nappal hulladékot zsákoló férfi.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Előtte és utána #pet #garbage #plasticpollution #plastic #cleanup #tisza

Párdy Bence (@pardybence) által megosztott bejegyzés,

Ugyan nemrégiben elérte az ezredik zsákot, azóta már legalább harmincat összegyűjtöttek, és még így, a hideg beálltával sem szeretné abbahagyni a ténykedését. A nyári melegben még sátorban, aztán később már lakókocsiban tért nyugovóra hónapokon át, de már annyira lehűlt az idő, hogy örömmel fogadta a felajánlást, hogy Abádszalókon egy apartmanban alhasson - számolt be róla az Index.

Így végre, hónapok után rendes ágyban tudja nyugovóra hajtani a fejét. Noha Párdy Bence elmondása szerint csak nagyon ritkán szokott elfáradni, azért a kielégítő alvás elengedhetetlen ilyen fizikai munka mellet. Legalább november végéig szeretné folytatni a takarítást, amit szerencsére a támogatóinak és a lelkes segítőknek köszönhetően véghez is fog tudni vinni.

A kaktuszoktól az algákon és a vitamindús virágokon át a szárazságtűrő gyökérzöldségekig - ezeknek a fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygó számára volna kedvezőbb a jelenleg szinte egyeduralkodó alapanyagokhoz képest.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, pardybence / Instagram)

Ezt is szeretjük