Mikor és hol várható hószállingózás a héten? Mínuszokra is számíthatunk

A héten folytatódik a ködös, hűvös idő.

hopehely
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet feloszlik, és az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon jó eséllyel tartósan borult, párás maradhat az idő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet kora délután a borult részeken 10 fok alatt, másutt 11 és 13 fok között alakul. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a fátyolfelhők mellett többfelé számítani lehet rétegfelhőzetre és ködre. Kiterjedtebb és sűrűbb köd inkább a Dunától keletre valószínű, amely napközben ritkul, zsugorodik. Az inverziós felhőzet elsősorban nyugaton beragadhat. Hosszabb-rövidebb napsütés főleg a középső és keleti országrészben lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös, rétegfelhős részeken előfordulhat szitálás. A nyugati határnál gyenge eső is lehetséges. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet a keleti, délkeleti szél. Kora délután 6, 13 fok várható, a rétegfelhős részeken lesz a hűvösebb idő.

Szerdán nagy területen képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Több-kevesebb napsütés főleg az Alföldön és az északkeleti megyékben valószínű. Délutántól nyugat felől vastagszik a felhőzet. Több helyen előfordulhat szitálás, éjjel néhol ónos szitálás. Késő délutántól, estétől főként a délnyugati tájakon helyenként eleredhet az eső. Időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. Hajnalban -5, +4, a kora délutáni órákban 4, 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az összefüggőbb felhőzóna dél, délkelet felé helyeződik, de főleg az északkeleti országrészben maradhatnak erősebben felhős körzetek. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Este, éjszaka észak felől ismét vastagabb felhőzet érkezhet. Többfelé előfordulhat szitálás, főleg az ország déli felén, és estétől északkeleten szórványosan eső, zápor is. Hajnalban, majd a péntekre virradó éjszaka az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hajnali -3, +6 fokról 4 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat eső. Éjszaka, hajnalban az északkeleti határnál néhol havas eső, hószállingózás sem kizárt. Ködfoltok is lehetnek. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

8 hely a nagyvilágból, ami olyan, mintha egy mesekönyv része lenne

Kétség sem férhet hozzá, hogy a világ tele van gyönyörű és különleges helyekkel, amiket érdemes felfedezni legalább egyszer az életben. 

Ezt is szeretjük