8 hely a nagyvilágból, ami olyan, mintha egy mesekönyv része lenne: a valóságban is léteznek

Sokszor a valóságban is lehet filmbe illő helyeket találni.

hihetetlen-helyek-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kétség sem férhet hozzá, hogy a világ tele van gyönyörű és különleges helyekkel, amiket érdemes felfedezni legalább egyszer az életben. Ezek legtöbb esetben festői tájak, lenyűgöző épületek vagy szobrok, amiket hatalmas élmény élőben megcsodálni.

Ennek ellenére a filmek világában sokkal inkább díszleteket használnak, mintsem igazi helyszíneken forgassanak. Ennek több oka is van, egyrészt technikailag könnyebb egy stúdióban felvenni a jeleneteket, mint folyton utazni, másrészt olcsóbb is.

Filmbe illő tájak a valóságban

A díszlettervezők munkája pont emiatt nem könnyű, hiszen újra kell alkotniuk teljes precizitással az adott helyszíneket. Az ilyen jellegű látványvilággal rendelkező filmek egyik nagy mestere az amerikai rendező, Wes Anderson, akinek tiszteletére jött létre az Accidentally Wes Anderson nevű oldal is. Itt olyan fotókat gyűjtenek a világ különböző pontjairól, amik akár a rendező egyik filmjébe is beleillenének, hiszen nagyon különlegesek és bámulatos a szépségük, ám nem kellékek, hanem a valóságban is léteznek.

(Képek forrása: accidentallywesanderson / Instagram)

Ezt is szeretjük