Lehűlés veszi kezdetét a héten: talaj menti faggyal köszönt be az október
A hét második felétől nappal is egyre hidegebb időre számíthatunk.

talajmenti-fagy
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és főleg északon helyenként záporeső kialakulhat, egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél a délnyugati országrész kivételével sokfelé viharossá fokozódik, a legerősebb széllökések az északi, a magasabban fekvő területeken várhatók. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Kedden általában gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szerdán eleinte változóan felhős lesz az ég, majd északnyugat, nyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként meg is erősödik, estétől viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati részein hűvösebb is lehet.

Csütörtökön először többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, később fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet északnyugat felől, és megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, helyenként talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Lenyűgöző felvételek a világűrről

Lélegzetelállító az univerzum emberiség által feltérképezett része, mely elképesztő és egyben borzongató jelenségeket tartogat.

Ezt is szeretjük