4600 kép közül választották ki a magyar fotósét - Lenyűgöző felvételek a világűrről

Lélegzetelállító az univerzum emberiség által feltérképezett része, mely elképesztő és egyben borzongató jelenségeket tartogat.

Űrfotó, sarki fény, csillagok és galaxis
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyar fotós nyerte a 2019-es Év Csillagászati Fotósa című pályázatot, amelyre 4600 felvétel érkezett több mint 90 országból. A győztes képeket és a döntősök pályamunkáját az angliai National Maritime Museumban 2020. április 26-áig lehet megtekinteni.

Francsics László különleges perspektíván keresztül mutatta be a teljes holdfogyatkozás folyamatát. 35 pillanatképet készített a jelenségről, így tökéletesen kivehető, ahogy látszólag a bíborból a feketén át egészen a fehérig változik a Hold színe. Sőt még azt is sikerült lencsevégre kapnia, ahogyan a Föld légköri ózonrétegének színszűrő hatására a holdkorong széle rövid ideig kékes színben játszik.

2019 legjobb csillagászati fotói

Bár a szakmai bizottság által hozott ítéletet már kihirdették, a közönség szavazataira még mindig várnak a fotók. Nézd meg a zsűri által választott, 2019-es legjobb képeket!

(Képek forrása: mymodernmet.com)

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük