Mintha nyár közepe lenne: napsütést és zivatarokat is tartogat a hét
A hét első felében számolni kell esővel is, de a hét végéhez közeledve már jobb idő várható.

időjárás1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, szakadozott felhősáv vonul végig az országon, emellett több-kevesebb napsütésre mindenhol számítani lehet. Délelőtt északon, északnyugaton lehet eső, zápor, délután főként az Északi-középhegység és az Alföld területén várható szórványosan zápor, zivatar.

Az északi szél a Dunántúlon, az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik! A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

időjárás2
Fotó: lubilub / Getty Images Hungary

Kedden kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Az északi szél többfelé megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szerdán derült vagy gyengén felhős lesz az ég, sok napsütésre lehet számítani. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csütörtökön a sok napsütés mellett helyenként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Egy-egy zápor nem kizárt. Helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Pénteken gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkül az északkeleti, keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Vinye, a bakonyi szellemváros: álomszép csillagtúrák indulnak az elhagyatott községből

Gyönyörű csillagtúrák indulnak Vinyéből, mely aprócska község a Cuha-szurdok bejáratánál fekszik.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük