Ezeken a helyeken ellenőriz fokozottan a rendőrség: egyhetes akció kezdődik
Az akció célja, hogy megelőzzék a baleseteket, a bűncselekményeket és a szabálysértéseket.

vasuti-atjaro
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőtől, szeptember 7-től egy héten át fokozottan ellenőrzi a vasúti átjárókat és peronokat a rendőrség - derül ki a police.hu honlapon olvasható közleményből.

A közlemény szerint a Railpol akcióban a magyar rendőrség egységes nemzetközi művelet keretében végez fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

Az akció célja, hogy megelőzzék a vasúti átjárónál érvényes áthaladási szabályok megsértését és a vasúti szabálysértések elkövetését. Így akarják elkerülni továbbá a vasúti jelzőberendezések, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközök, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközök és a vagonok, illetve azok működéséhez szükséges eszközök és berendezések megrongálását.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elejét vennék továbbá a mozgó vonatokra történő fel- és leszállásnak, a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekményeknek.

Fotók: Getty Images

Sikerülne most egy KRESZ-vizsga?

A jogosítvánnyal közlekedőknek elméletileg nem igazán kell attól tartaniuk, hogy olyasmivel szembesülnek, amire nincsenek eléggé felkészülve. Ha te is biztos vagy abban, hogy a KRESZ szabályait a kisujjadból kirázod, ez a gyors, tízkérdéses kvíz sem okozhat gondot.

Ezt is szeretjük