Nem tér vissza a kánikula a héten: sok helyen várhatók majd záporok és zivatarok
Nagy melegre nem, viszont csapadékra szinte mindenhol lehet számítani a héten.

júli-időjárás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn az ország nagy részén erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és többfelé, akár több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket felhőszakadás kísérhet. A Dunántúl északnyugati felén azonban kevesebb lesz a felhő, és ott kisebb a csapadék esélye is. Estefelé máshol is elkezd csökkenni a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Az északias szél többfelé megerősödhet, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. Zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős vagy akár viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 30 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Kedden napos idő várható gomolyfelhőkkel, északkeleten lehet erőteljesebb a felhőképződés. Az ország túlnyomó részén csapadék nem lesz, de északkeleten elszórtan, illetve attól távolabbi határvidékeken helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik élénk, néhol erős lökések. A legmelegebb délutáni órákban 25, 30 fok valószínű.

júli-időjárás2
Fotó: Johner Images / Getty Images Hungary

Szerdán napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, északkeleten kezdetben egy-egy zápor még előfordulhat, egyébként csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet a hajnali 11, 17 fokról délutánra 24 és 28 fok közé emelkedik.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás, az északi, északkeleti határvidéken fordulhat elő egy-egy zápor. Az északi szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 10, 16, a legmelegebb délutáni órákban 24, 29 fok valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 11, 17, délután 25, 30 fok között alakul.

A jövőben Magyarországon is lehetnek pusztító tornádók: a szakemberek szerint egyre nagyobb rá az esély

Az éghajlatváltozás hatásai egyre erősebben érezhetők, a szélsőséges időjárás pedig Magyarországot sem kíméli majd a közeljövőben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük