Megérkezik az igazi nyár a héten: akár 35 fokot is mérhetünk
Ezen a héten a napsütésé lesz a főszerep, eső nem igazán várható.

nyári-időjárás1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a Dunántúlon kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk, a Dunától keletre azonban több gomolyfelhő képződhet, sőt a Tiszántúlon néhol átmeneti jelleggel erősen felhős időszakok is lehetnek. A Dunától keletre néhol futó zápor is kialakulhat. Az ország nyugati kétharmadán döntően már csak élénk lesz az északi szél, a keleti megyékben viszont ismét megerősödik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 20 és 25, késő este 12 és 17 fok között alakul.

Kedden sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. A keleti határvidéken egy-egy zápor esetleg kialakulhat, másutt csapadék nem lesz. Élénk lökések kísérik az északi szelet. A délutáni órákban 25, 29 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

nyári-időjárás2
Fotó: Runstudio / Getty Images Hungary

Szerdán napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Északkeleten egy-egy zápor előfordulhat, másutt csapadék nem várható. A Dunántúlon mérsékelt marad a légmozgás, másutt nagy területen megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a csúcshőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

Csütörtökön derült, száraz idő lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 12, 18 fokról 29, 33 fokig melegszik fel a levegő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken túlnyomóan derült idő várható, csapadék nem lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban 13, 19 fokot mérhetünk, a csúcshőmérséklet elérheti a 31, 35 fokot.

Gyönyörű képeken a csütörtöki napfogyatkozás: Magyarországon is készült fotó

A világ több pontján is gyönyörű felvételeket készítettek a ritka jelenségről.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük