Még nem köszönt be az igazi nyár június első hetében: milyen időre számíthatunk?
A sok napsütést záporok, zivatarok zavarhatják meg.

nap-felho
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a vastagabb felhőzet és a csapadéktömb csak lassan vonul el a délkeleti tájakról. Napközben az ország többi részén ugyanakkor gomolyfelhők képződnek, és a déli óráktól - nagyobb számban a Dunántúl keleti részén, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén - záporok, zivatarok alakulnak ki. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. Az északias szél napközben élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti részeken erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 fok közelében várható. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden, június 1-én a gomolyfelhők mellett legalább néhány órás napsütésre számíthatnunk. Legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Az északi, északkeleti szelet sok helyütt kísérik élénk, néhol erős széllökések. Délutánra 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán hol gyengébb, hol erősebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de legalább néhány órára mindenütt kisüt a nap. Néhol fordulhat elő záporeső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön a nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk. Egy-egy futó zápor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 6 és 12, a maximum 20 és 25 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken is nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk sok napsütéssel. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél, csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Erőteljes képek arról, hogyan hat a vihar a természetre

Varázslatos képeket készített a fotós a viharról, ami egyszerre félelmetes és gyönyörű: ilyenkor teljesen átalakul a táj.

Ezt is szeretjük