Kellemetlen időjárást hoznak a fagyosszentek: viharos széllel tér vissza az eső
Ezen a héten is sok eső várható, a fagyosszentek idején pedig átmeneti lehűlésre is készülni kell.

eso-szel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn többfelé várható eső, zápor, délkeleten néhol zivatar, de az ország északkeleti harmadában estefelé lehet csak csapadék. A Dunántúlon többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. 

Az erős szél, illetve eső miatt több megyére riasztást is kiadtak. Győr-Moson-Sopron és Vas megyében a szél veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 °C-13 °C között, a nappali maximum nyugaton 9 °C, keleten 24 °C körül alakul.

Kedden és szerdán is sokfelé várható eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, többfelé lesz erős, néhol viharos a szél. A minimum-hőmérséklet kedden 4 °C-11 °C, szerdán 6 °C-13 °C között valószínű. A maximum-hőmérséklet kedden 7 °C-21 °C, szerdán 9 °C-21 °C között alakul, keletről nyugat felé haladva lesz egyre hidegebb. Csütörtökön is többfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 5 °C-11 °C lehet. Napközben 15 °C-21 °C között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is lehet eső, zápor, a legalacsonyabb hőmérséklet 5 °C-11 °C, a legmagasabb 17 °C-22 °C között valószínű. Szombaton elszórtan valószínű eső, zápor, a minimum-hőmérséklet 5 °C-12 °C, a maximum-hőmérséklet 19 °C-24 °C között alakul. Vasárnap napos idő lesz, csak néhol záporral. A leghidegebb órák 7 °C-14 °C-os hőmérséklete napközben 20 °C-25 °C-ig melegszik - olvasható az előrejelzésben.

Fotók: Getty Images.

Képeken a marsi napfelkelte és naplemente

Különleges felvételeket küldött haza a NASA InSight nevű űrszondája. Az űrügynökség olyan fotókat és mozgóképeket mutatott be, melyeken a lander a marsi napkeltét és napnyugtát örökítette meg.

Ezt is szeretjük