Tovább hűl a levegő a héten: így alakul az időjárás a következő napokban
Hűvös napokkal indul a hét, de később javul a helyzet.

pitypang
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn az ország nagy részén sok lesz a napsütés, a gomolyfelhő-képződésből csapadék nem várható. Ugyanakkor az északkeleti határ közelében változatlanul tartósan felhős időre lehet számítani helyenként némi esővel. Az északnyugati szél már csak Szabolcs környékén erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 18 és 22 fok között valószínű, de a felhős északkeleti részeken csak 13, 17 fok várható. Késő estére többnyire 5 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Kedden közepesen és erősen felhős időszakok mellett csak kevés napsütés valószínű. A nap első felében többfelé várható - többnyire kisebb - eső, zápor. Délután ugyan nyugat felől csökkenni kezd a csapadékhajlam, azonban főként keleten, északkeleten zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati, északi szél sokfelé megerősödik, elsősorban a Győr-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Szerdán a Dunától keletre jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, és főleg az ország keleti felén, harmadán több helyen is valószínű eső, zápor. A Dunántúlon nyugat felé haladva egyre kevesebb felhőre, egyre több napsütésre számíthatunk. Az északi szél szinte országszerte megerősödik, helyenként viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúl kevésbé felhős, szélárnyékos vidékein fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között várható.

Csütörtökön döntően napos időre számíthatunk kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett. Csapadék nem várható. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos tájakon fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok körül alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. A nyugatias szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Most a legszebbek a tulipánföldek

Már sokan hallhattak Keukenhof tulipánkertjéről, amit a világ legszebbjei közé sorolnak. Mivel az idei április különösen napos volt még Hollandiában is, a virágok már korán kinyíltak.

Ezt is szeretjük