Most a legszebbek a tulipánföldek: bámulatos fotókon a tavaszi csoda
A holland fotós odavan a virágokért. Gyönyörű tájképei igen nagy népszerűségnek örvendenek.

tulipanok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Albert Dros holland tájképfotós kedveli a tavasz színekkel teli időszakát, mikor szülőföldje mezőit és kertjeit gyönyörű, nyíló virágok borítják. Köztük a csodaszép tulipánok, amikről nemrégiben páratlan képeket készített.

Már sokan hallhattak Keukenhof tulipánkertjéről, amit a világ legszebbjei közé sorolnak. Minden évben több millióan látogatják. A kertészek azért dolgoznak, hogy újra és újra ugyanolyan pompával tudják megnyitni a világhírű virágoskertet.

Keukenhof tulipánkertje

71 év óta most először kellett bezárniuk kapuikat, szerencsére csak ideiglenesen. Ám ettől még az élet nem állt meg, a virágok ugyanúgy kinyíltak, a lelkes kertészek pedig mindent úgy végeznek, ahogy eddig. Így a fotóművésznek soha vissza nem térő alkalma nyílt a látogatók nélküli parkban arra, hogy csodálatos képeket készítsen a meseszép tulipánokról. Mivel az idei április különösen napos volt még Hollandiában is, a virágok már korán kinyíltak. Albert Dros szerint varázslatos élményt nyújtott a tulipánok birodalmában sétálni: a képei tökéletesen visszatükrözik ezt az érzés.

(Képek forrása: Albert Dros /Instagram / Facebook)

Ezt is szeretjük