Szinte nyárias idő lesz május első hetében, de nem a jobbik fajtából: erre számíthatunk
Akár 26 fok is lehet a héten, de az esernyőre is nagy szükség lesz.

májusi-idő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Szórványosan várható zápor, zivatar, legkisebb valószínűséggel a déli megyékben. Az északkeleti szelet helyenként élénk, zivatarok idején átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 19 és 24, késő este 9, 15 fok között valószínű.

Kedden erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

májusi-idő1
Fotó: Neelam . / 500px / Getty Images Hungary

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Több helyen számíthatunk záporesőre, zivatarra. A délies szél jobbára mérsékelt marad, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 5 és 12, délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhő mellett több-kevesebb napsütés is várható. Többfelé lehet zápor, zivatar. A délies szél néhol megélénkülhet, de a zivatarok környékén erős vagy viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, erősen felhős idő valószínű. Többfelé fordulhat elő záporeső, zivatar. A változó irányú szelet csak néhol kísérhetik élénk lökések, a zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 6, 12, délután 20 és 25 fokot mérhetünk.

Tudod, mi az aranyeső hivatalos neve? Kvíz a tavasz kedvenc virágairól

Kvíz a tavaszi virágokról, amik a melegebb évszakok igazi hírnökei. Tarka szirmaikat ebben az évszakban bontogatják, vidám színekbe öltöztetve a tájakat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük