Szinte nyárias idő lesz május első hetében, de nem a jobbik fajtából: erre számíthatunk

Akár 26 fok is lehet a héten, de az esernyőre is nagy szükség lesz.

májusi-idő

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Szórványosan várható zápor, zivatar, legkisebb valószínűséggel a déli megyékben. Az északkeleti szelet helyenként élénk, zivatarok idején átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 19 és 24, késő este 9, 15 fok között valószínű.

Kedden erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

májusi-idő1
Fotó: Neelam . / 500px / Getty Images Hungary

Szerdán erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Több helyen számíthatunk záporesőre, zivatarra. A délies szél jobbára mérsékelt marad, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 5 és 12, délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhő mellett több-kevesebb napsütés is várható. Többfelé lehet zápor, zivatar. A délies szél néhol megélénkülhet, de a zivatarok környékén erős vagy viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pénteken délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, erősen felhős idő valószínű. Többfelé fordulhat elő záporeső, zivatar. A változó irányú szelet csak néhol kísérhetik élénk lökések, a zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 6, 12, délután 20 és 25 fokot mérhetünk.

Tudod, mi az aranyeső hivatalos neve? Kvíz a tavasz kedvenc virágairól

Kvíz a tavaszi virágokról, amik a melegebb évszakok igazi hírnökei. Tarka szirmaikat ebben az évszakban bontogatják, vidám színekbe öltöztetve a tájakat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük