Fogcsikorgató hideggel köszönt be az április: téli fagyokra kell készülni
Hidegfront vonul át az ország felett, ami mögött ismét jelentős lehűlés körvonalazódik.

jegvirag
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet. A hétvégére melegszik ismét az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, elsősorban a nyugati határnál, északkeleten és a középső országrészben néhol eső, havas eső, havazás is valószínű. A szél több helyen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 0 és 5 fok között, napközben 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden mindenütt kisüt a nap. Csapadékra nagyobb eséllyel hajnalban és délután lehet számítani havas eső, hózáporok formájában. A szél az Alföldön megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában -5 és +2 fok között várható, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 10 fok között valószínű.

Szerdán, április elsején többórás napsütés várható, de időnként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -7 és -2 fok között várható, de a fagyzugokban -10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 11 fok között várható.

Csütörtökön is többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet szeszélyes eloszlásban -8 és +1, a legmagasabb hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken napos idő várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet általában -4 és +1, a maximumhőmérséklet 12 és 17 fok között várható.

Szombaton is napos időre van kilátás, csapadék sehol sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. Vasárnap napos idő várható, csapadék sehol sem valószínű. A leghidegebb órákban -2 és +3, napközben 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotók: Getty Images

Képeken a márciusi tél

Múlt héten az ország több pontján is havazott, sok helyen pedig összefüggő hótakaró alakult ki. Többek közt Budapest egyes részein, a Mátrában, Nyíregyházán és Debrecenben is fehérbe borult a táj: nézd meg képeken a márciusi telet!

Ezt is szeretjük