Jön a hó: jelentős lehűléssel tér vissza a tél a héten
A tavaszias napok után ismét téliesre vált az időjárás a héten.

havazas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn erősen felhős égre számíthatunk, a napot inkább csak az ország északkeleti negyedén láthatjuk a délutáni órákban. Főként a nap első felében várható kisebb eső, legkisebb eséllyel a délnyugati határ közelében. Délutánra a legtöbb helyen eláll, de északkeleten - ahol kisüt a nap - még ekkor is kipattanhatnak záporok. A nyugatias szél ismét többfelé megerősödik, néhány helyen viharossá is fokozódik. A Délnyugat-Dunántúl lesz a legkevésbé szeles vidék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható. Késő estére 2 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délután nyugaton, este középen is elkezdődik a felhőzet csökkenése. Több helyen várható eső, zápor, késő délutántól havas eső, a hegyekben havazás is. A délnyugati szél északnyugatira, északira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 13 fok között alakul, de néhol már napközben csökkenni fog a hőmérséklet.

Szerdán felhőátvonulások lesznek, majd estére csökken a felhőzet. Szórványosan alakul ki zápor, hózápor. Sokfelé viharos lesz az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte kevés lesz a felhő, majd észak felől megnövekszik a felhőzet. Főként északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan havazás, hózápor, havas eső. Az északnyugati szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8, 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken felhős idő lesz rövid napos időszakokkal, néhol előfordulhat hózápor, havas eső, zápor. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2, +4 fok között alakul, de a havas, derült, kevésbé szeles tájakon -4 foknál hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 8 fok között alakul.

Kiemelt kép: MTI/Bodnár Boglárka

Földöntúli béke honol a téli Velencei-tónál

A Velencei-tó környéke nemcsak nyáron gyönyörű. A magyar fotós a múlt héten örökítette meg a békés téli látképet Agárdnál. Nézd meg, milyen nyugodt és kellemes a hangulat a csendes tájon!

Ezt is szeretjük