Enyhe idővel érkezik a február: 16°C is lehet a héten
Kisebb záporok lehetnek a héten, de szerencsére napsütésből sem lesz hiány.

időjárás-február2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn marad a kettős felhőzeti kép: a Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegységben napos, száraz idő várható, az Alföldön viszont sok lesz a felhő, a Tiszántúlon pedig délutánig még előfordulhat havazás, havas eső. Mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, az északi fagyzugos völgyekben lehet a leghidegebb.

Kedden hajnalban ködfoltok, illetve rétegfelhőzet képződhet, utóbbi néhol csak lassan oszlik fel. Másutt általában gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható. Legfeljebb kevés helyen, ott is csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

időjárás-feburár1
Fotó: andipantz / Getty Images Hungary

Szerdán éjszaka mindenütt megnövekszik, majd napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványos jelleggel - főleg az ország északi felében - valószínű eső, zápor, éjszaka az Északi-középhegységben gyenge ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

Csütörtökön főleg éjszaka lesz erősen felhős vagy borult az ég, napközben csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütés várható. Főleg az ország északi felében alakulhat ki elszórt jelleggel kisebb eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton az enyhébb idő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken éjszaka megnövekszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de még csak elszórt jelleggel várható kisebb eső, futó zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb idő várható.

Nyílik a hóvirág az országban: friss fotókon a tavasz korai hírnökei

Nézd meg képeken, idén is milyen szép a hóvirág!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük