Hózáporokkal és ónos esővel búcsúzik a január - Heti előrejelzés
Csapadékos hét elé nézünk az időjárás-jelentés szerint.

onos-eso
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn jobbára borult, párás, helyenként ködös idő várható, ugyanakkor délután főleg a Dunántúl nyugati, északnyugati felén szakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Ónos szitálás, hószállingózás szinte bárhol kialakulhat, de az Alföldön több helyen valószínű ónos eső, eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt -3 és +3 fok között várható.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, ugyanakkor a nyugati, délnyugati határ közelében időszakosan elvékonyodhat a felhőtakaró. Nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, de északkeleten havas eső, hó, ónos eső egyaránt előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten hidegebb idő valószínű.

Szerdán átmenetileg csökken a felhőzet, majd napközben ismét felhősödés várható. Kezdetben a keleti vidékeken lehet csapadék, ezt követően inkább szórványos záporok, az északi részeken hózáporok kialakulása valószínű. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek, majd a nap második felére megnövekszik a felhőzet. Elszórtan fordulhat elő zápor, hózápor. Az északnyugati, majd a nyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a gyakran változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Éjszaka nagyobb eséllyel, napközben inkább már csak szórványos jelleggel várható eső, zápor. Az északnyugati szél erős lesz, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Ilyen gyönyörű a január Magyarországon

Bár súlyuk miatt a dér és a zúzmara is képes kárt tenni a természetben, utóbbi pedig akár a vezetékekben is, el kell ismerni, hogy lenyűgöző látványt nyújt, amikor hófehérbe burkolják a fákat.

Ezt is szeretjük