Furcsa történésekhez vezetett a szokatlanul hideg hőmérséklet Floridában
Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Floridában.

leguan-fa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különös dolgok eshetnek le a fákról Florida déli részén, miután a hőmérséklet a régióban szokatlanul hidegre fordult. Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat, az NWS figyelmeztetést adott ki a Twitteren, mely szerint a szokatlan hideg miatt fagyott leguánok hullhatnak a faágakról.

A leguánok, mint kiderült, megdermedhetnek, ha a hőmérséklet 4,4 Celsius-fok alá süllyed. Ha ez megtörténik, a hidegvérű állatok elengedik az ágakat, melyeken megkapaszkodtak, és lehullanak. A szakértők közölték: bár a kihűlt hüllők merevnek és élettelennek tűnnek, valójában nem halottak - írja online kiadásában a The Guardian.

A leguán invazív faj Floridában, és kisebb kellemetlenségeket okoz: károsítja az infrastruktúrát azzal, hogy kis lyukakat fúr a járdákba vagy a házak alapjaiba, és mindenütt elszórja ürülékét.

Az állatvédők figyelmeztették az embereket, hogy ne próbálják megérinteni az állatokat, mivel váratlanul felengedhetnek. Ha veszélyt éreznek a közeledő ember miatt, mint bármely vadállat, megpróbálják megvédeni magukat - mondta Kristen Summers, a floridai hal- és vadvilágvédelmi bizottság munkatársa.

Fotók: Getty Images

Lefotózott egy fázós bocit a gazda, és kiposztolta

A képet rengetegen megosztották, és sokan válaszoltak is rá. Így derült ki, hogy nem Moleman az egyetlen, aki cuki, meleg fülvédővel védi meg a farmján élő borjak vékony, sérülékeny füleinek egészségét.

Ezt is szeretjük