Mikor jön a hó? -10 fokkal és hózáporokkal keményít be a tél a héten
Többször várható hószállingózás, havazás a héten, de napsütés is lesz.

hideg
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn napközben az ország északi, északnyugati harmadán jellemzően gyengén felhős, napos idő valószínű, de dél felé haladva egyre több és vastagabb felhővel találkozhatunk. Ezeken a vidékeken hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten átmeneti havas eső is előfordulhat, majd este már csak a délkeleti megyékben lehet gyenge havazás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható, a naposabb északi részeken lesz a melegebb. Késő estére 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden az ország délkeleti, keleti felében lehet több és vastagabb a felhőzet, és ott hószállingózás, kisebb havazás is várható. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd napközben északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estétől az északnyugati, északi tájakon hószállingózás, gyenge havazás, helyenként havas eső is előfordulhat. A délnyugati, déli szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Szerdán a frontfelhőzet lassan levonul rólunk, és a felhőátvonulások mellett a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Kezdetben még több helyen, majd egyre inkább csak a keleti tájakon fordulhat elő hószállingózás, havazás, hózápor, de néhol havas eső is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Csütörtökön a felhőátvonulások mellett többórás napsütés várható. Elszórtan hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél megélénkül, majd a nap második felében megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a gyakran változó felhőzet mellett a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Helyenként kialakulhat hózápor. Az északnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Képeken az erdők érintetlen varázsa

A klasszikus Disney-mesékben is gyakran fontos helyszínnek számítanak az erdők és az ott élő varázslatos élővilág. Egy finn fotós megmutatta, hogy ez nemcsak a képzelet szüleménye, hiszen aki nyitott szemmel jár, az a valóságban is találkozhat a csodás látvánnyal.

Ezt is szeretjük