Fantasztikus képeket készít a férfi a Holdról - Saját kertjében születnek a tűéles fotók

Varázslatos látvány, ahogy minden kis részlete kirajzolódik a Holdnak.

hold-fotó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Hold már az ókor óta különleges szerepet játszik az emberek életében, számos történet és legenda központjává vált, de 1969 nyaráig senki nem ismerhette meg igazán. Az azóta eltelt fél évszázad során is csak kevesen fedezhették fel az égitestet, eddig 24-en léptek rá.

Szerencsére azoknak sem kell lemondaniuk a részletes megismeréséről, akik nem az űrkutatásnak szeretnék szentelni az életüket, hiszen a mai technológiai fejlettségnek hála már egy hátsó udvarból is készülhetnek gyönyörű, tűéles felvételek.

Százezer képkockán a Hold

Az amerikai Andrew McCarthy az utóbbi években nagy rajongótábort szerzett azzal, hogy gyönyörű és hihetetlenül részletgazdag képeket készít sacramentói kertjéből. Tavaly májusban is számos remek felvétele járta be a világot. Szerencsére szenvedélye azóta sem hagyott alább, így decemberben is lenyűgöző fotókkal varázsolta el az embereket.

A Jupiter és Szaturnusz közelsége miatt kihasználta ő is az alkalmat, hogy a ritka jelenség okán újabb képeket készítsen a Holdról, ebben az esetben pedig minden eddiginél élesebb fotót szeretett volna. A 209 megapixeles kamerával készült mű több mint 100 000 képkocka rétegzett adatait tartalmazza. Másodpercenként több ezer képet készített, és ennek a technikának hála tudta elképesztően élessé formálni a felvételt. A gyors módszer abban is segített, hogy megakadályozta a Naprendszer mozgása miatt előforduló elmosódást.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

10 kérdéses csillagászati kvíz: milyen messze van a Föld a Naptól?

A világegyetem megannyi érdekességet rejt. A csillagászoknak köszönhetően egyre többet lehet tudni a Naprendszer működéséről.

(Borítókép forrása: cosmic_background / Instagram)

Ezt is szeretjük