Hátborzongató hangot hallat a Golden Gate híd: felvétel is készült róla
Kevesen tudják, hogy a Golden Gate híd néha kísérteties hangot hallat.

GettyImages-1134147933
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Csendes-óceánt és a San Francisco-öblöt elválasztó szorost átívelő Golden Gate híd az Egyesül Államok egyik legnépszerűbb építménye.

Kevesen tudják azonban, hogy a híd néha kísérteties hangot hallat. A sikoltó hangról néhány napja felvétel is készült, amely a hírekbe is bekerült.

Golden Gate híd hangja

A Golden Gate hídon hallható különös zaj az IFLScience szerint egy 2020-as felújításnak köszönhető, amelynek során a híd szerkezetét az erős széllökések ellen akarták biztosítani. Emellett egy új korlátot is felépítettek, ami az öngyilkosságok számát volt hivatott csökkenteni.

Az új korlát vékonyabb fémlemezekből állt, ami miatt a nyugati, legalább 35,4 km/órát elérő szelek mély, a 43,5 km/órás vagy annál erősebb széllökések pedig magas hangokat generálnak a hídon. 

A furcsa hangokról az ABC News közölt megdöbbentő felvételt néhány napja.

A hídon dolgozó mérnökök már neki is láttak a probléma kiküszöbölésének. A tervek szerint a korlátok végére U alakú kapcsokat fognak tenni, amelyek megakadályozzák a szélörvények keletkezését. 

Ezzel a megoldással körülbelül 75 százalékkal tudnák csökkenteni a szél hangját, így már csak a nagyon erős, 101,4 km/óra feletti széllökéseknél válnának igazán hallhatóvá. Az átépítés körülbelül 450 ezer dollárba fog kerülni. 

Így néztek ki a budapesti hidak a második világháború után: szomorú fotók a történelemből

Egészen döbbenetes a jól ismert városkép egy egészen más arcát látni.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük